Trei focare active de Covid în județul Sibiu. Unul la Centrul de Asistență și Îngrijire de la Biertan

Peste 30 de persoane din județul nostru, care provin de la două două firme din Șura Mică și Sibiu dar și de la Centrul de Îngrijire și asistență Biertan au fost confirmate pozitiv cu noul coronavirus în ultimele zile. Astfel la ora actuală sunt trei focare active de coronavirus dintre care două în creștere.

„La data curentă sunt active 3 focare de infecție cu SARS-CoV-2 la nivelul județului Sibiu, formate din 16, 12, respectiv 5 cazuri, identificate la o companie furnizoare de echipamente industriale din Șura Mică, la o companie producătoare de articole de voiaj și marochinărie din Sibiu, respectiv la Centrul de Îngrijire și Asistență din Biertan”, au declarat reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Sibiu.

Cele două focare de la firmele din Sibiu și Șura mică sunt în creștere. Celde la Șura Mică a crescut de la 5 la 16 cazuri, iar cel de la Sibiu de la 7 la 12 cazuri. Ultimul focar depistat este la Centrul de Îngrijire și Asistență de la Biertan unde sunt 5 cazuri. Trei la pacienți și două la personalul centrului.

În ceea ce prvește focarul de la Casa de Asigurări de Sănătate Sibiu, unde în prima parte a lunii septembrie s-au înregistrat 12 cazuri, acesta a fost stins.

În prezent rata incidenței în județul Sibiu era miercuri de 2,58 la mia de locuitori, mai mică decât media națională de 3,79 la mia de locuitori. Tot miercuri, numărul cazurilor noi a fost de 163 la nivelul județului Sibiu și de 10826 la nivel național.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*