Trei gospodării au fost cuprinse de flăcări în Bârghiș. Pompierii au luptat ore în șir pentru a limita pagubele.

Trei gospodării din comuna Bârghiș au fost cuprinse de flăcări din cauza unui aparat lăsat sub tensiune într-o anexă gospodărească. După ore întregi de luptă cu focul, pompierii au salvat un câine, 4 porci, peste 20 de găini. O femeie a fost transportată la spital cu atac de panică.

În această după-amiază, pompierii Stației Agnita au fost alertați prin numărul unic de urgență 112, despre izbucnirea unui incendiu în comuna Bârghiș.

”La locul incendiului au fost mobilizate trei autospeciale de stingere, o autospecială SMURD și 18 salvatori militari precum și membrii SVSU Bârghiș. Incendiul se manifesta generalizat la mai multe anexe gospodărești dintre care și două șuri ale vecinilor situați de o parte și de alta a gospodăriei afectate. De asemenea, incendiul cuprinsese și o parte din acoperișul casei de locuit”, au tansmis reprezentanții ISU Sibiu.

Din informațiile primite de la fața locului, se pare că proprietarii dormeau, iar vecinii au observat târziu incendiul.

Ore în șir salvatorii au intervenit pentru limitarea și lichidarea incendiului precum și pentru înlăturarea eventualelor focare rămase. Prin intervenția lor promptă a reși să salveze viețile animalelor aflate în anexa gospodăriei afectate, respectiv un câine, 4 porci și 20 de găini.

Cu toate acestea pagubele au fost însemnate. În gospodăria de unde a pornit incendiul au ars anexele, pe o suprafață de cca 100 mp, aparate electrice și materiale plastice si lemnoase depozitate, acoperișul casei de locuit, pe o suprafață de aproximativ 50 mp și 5000 kg de furaje. Într-una din gospodăriile învecinate a ars partea laterală a șurii și materiale plastice si lemnoase depozitate in interior. Proprietara gospodăriei, o femeie în vârstă de aproximativ 50 de ani, a suferit un atac de panică și a primit îngrijiri medicale, fiind transportată ulterior la CPU Agnita. În cea de-a treia gospodărie a ars partea laterală a șurii pe aproximativ 50 mp.

”Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost determinată de un scurtcircuit electric produs de un aparat lăsat sub tensiune”, au concluzionat pompierii sibieni.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*