Trei localități din Mărginimea Sibiului au rămas fără apă | VIDEO

Turbiditatea excesivă din sursa Tilișcuța afectează furnizarea apei în trei localități, informează operatorul Apă Canal SA Sibiu.

Volumul mare de precipitații de noaptea trecută a condus la imposibilitatea tratării apei în Uzina Tilișca, astfel încât, în această dimineață, a fost sistată furnizarea pentru abonații din Tilișca, Galeș și în Săliște – străzile: Foltești, A. Șaguna, Pieții Vechi, Grui, Vâlcel, D. Marcu, Șteaza, Tarniței, Tăbăcarilor, Taberei, Gării, Zăvoi, V. Iliu, Podului și Iazului.

În total, sunt afectați aproximativ 3.500 de consumatori din cele trei localități.

„Apa râului Tilișcuța, din care este alimentată Uzina Tilișca, prezintă o turbiditate deosebit de mare și se așteaptă scăderea încărcărilor pentru ca procesele de tratare să poată fi reluate. Măsura sistării furnizării a fost adoptată și în cursul zilei de vineri, în intervalul 8 – 16, tot pe fondul turbidității excesive din sursa de apă. Relații suplimentare pot fi obținute la Dispecerat, tel. 0269/222.777, telverde 08008.202.202”, transmite Thomas Roth, purtătorul de cuvânt al societății Apă Canal SA Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*