Trei noi cazuri de coronavirus în Sibiu și un deces. În țară infectările noi sunt 413

Până astăzi, în România au fost confirmate 32.948 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.552 au fost externate, dintre care 21.692 de pacienți vindecați și 1.860 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 573 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Decesele au ajuns la 1.901 în țară, iar de ieri până azi au fost înregistrate 17 decese (12 bărbați și 5 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Brăila, Brașov, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Galați, Mehedinți, București, Mureș, Olt, Prahova și Sibiu.

Tot de ieri, au fost înregistrate alte 413 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 854.241 de teste.

Dacă ieri în județul Sibiu erau 699 de infectări, azi sunt 702 (dintre care 655 adulți și 47 copii). Au fost declarate vindecate și externate 529 de persoane, iar 55 persoane au murit.

La autorități au sunat în ultimele 24 de ore 159 sibieni, pompierii au răspuns la 34 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu la 104.

Polițiștii au verificat, în principal, felul în care societățile comerciale aplică măsurile specifice de diminuare a riscurilor, pentru activitățile desfășurate în spațiul public, privat sau închis, care constau în purtarea mijloacelor de protecție individuală de către angajați și clienți, modul de amenajare a teraselor pentru asigurarea distanțării fizice, asigurarea accesului și participarea la evenimente a unui număr limitat de persoane.

A fost identificată o societate comercială care nu a respectat măsurile de diminuare a impactului riscurilor, fiind aplicată o sancțiune contravențională în valoare de 2.000 de lei pentru nerespectarea modului de amenajare a teraselor privind distanțarea fizică și locul prevăzut la mese.

De asemenea, au fost identificate 4 persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală, fiind aplicate 4 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare totală de 2.000 de lei.

 Au mai fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale cu amendă în valoare de 3.900 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 61/1991 privind ordinea și liniștea publică.

Efectivele de poliție locală au verificat un mijloc de transport în comun și au sancționat 1 persoană cu avertisment scris pentru lipsa purtării măștii de protecție sanitară.

În urma verificărilor efectuate de CJPC, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale (avertismente).

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*