Trei noi premiere la Teatrul Radu Stanca în luna septembrie

Teatrul Național „Radu Stanca” va prezenta în această lună trei piese în premieră.

Cele trei premiere au fost prezentate joi, în cadrul unei conferințe de presă susținută de Constantin Chiriac, directorul TNRS și de regizorii pieselor.

Prima piesă care va avea premiera în data de 9 septembrie este „MASS”, text de Fran Kranz, în regia soților Andrei și Andreea Grosu. Scenografia este semnată de Vladimir Turturică, iar în distribuție sunt actorii Ofelia Popii, Mihaela Trofimov, Richard Bovnoczki, și Marius Turdeanu.

Piesa realizată de Andrei și Andreea Grosu reprezintă practic o premieră mondială, fiind prima punere în scenă a textului scris de Fran Kranz.

Avanpremiera piesei va avea loc astăzi, joi, 8 septembrie, ora 19.00, iar premiera vineri, 9 septembrie la ora 19 la Fabrica de cultură IACM Construcții SA UniCredit, str. Triajului, nr. 1-3, Sala Lulu.

„Jocuri, vorbe, greieri…” este cea de a doua premieră pe care Teatrul Național „Radu Stanca” o pregătește pentru această lună. În regia cunoscutului regizor Silviu Purcărete, „Jocuri, vorbe, greieri…” îi are în distribuție pe Constantin Chiriac, Adrian Neacșu, Ali Deac, Cătălin Neghină, Cendana Trifan, Codruța Vasiu, Cristian Stanca, Cristina Ragos, Cristina Stoleriu, Diana Văcaru-Lazăr, Eduard Pătrașcu, Emoke Boldiszar, Fabiola Petri, Ioana Blaga Frunzescu, Ioan Cosma, Liviu Vlad, Pali Vecsei, și Viorel Rață.

Avanpremiera piesei va avea loc sâmbătă, 10 septembrie la ora 19.00, iar premiera duminică, 11 septembrie la ora 17, la Fabrica de Cultură Sala „Eugenio Barba”.

„Romeo și Julieta”, după William Shakespeare este cea de a treia premieră a lunii. Regia spectacolului este semnată de regizorul ucrainean Andriy Zholdak.

Distribuția îi aduce în prim plan pe studenții Departamentului de Artă Teatrală, cel mai vârstnic actor având 27 de ani.

Avanpremiera piesei va avea loc în data de 24 septembrie, ora 19.00, iar premiera în 25 septembrie de la ora 17.00, la TNRS – Sala Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*