Trei noi sensuri giratorii vor fi amenajate în Sibiu

În această săptămână, Primăria Sibiu va semna trei contracte pentru amenajarea unor sensuri giratorii la: intersecția străzilor Bâlea, Ștefan cel Mare și Moldoveanu; intersecția străzii Ludoș cu Calea Dumbrăvii; intersecția străzii Autogării cu strada Metalurgiștilor.

Intersecția străzilor Bâlea și Ștefan cel Mare

Intersecția străzilor Bâlea și Ștefan cel Mare

„Contractele pe care le vom semna includ și proiectarea acestor sensuri giratorii. Am rugat Direcția Tehnică să pună accentul și pe realizarea marcajelor, inclusiv amenajarea și marcarea corespunzătoare a trecerilor de pietoni”, a dat asigurări Astrid Fodor, viceprimarul cu atribuții de primar.

Toate cele trei contracte vor fi semnate cu S.C. Drumuri și Prestări Construcții S.A. Sibiu, având următoarele valori: sensul giratoriu de la intersecția străzii Bâlea cu Ștefan cel Mare și Moldoveanu – 524.623,06 lei, sensul giratoriu de la intersecția străzii Ludoș cu Dumbrăvii – 445.618,90 lei și cel de la intersecția străzii Autogării cu Metalurgiștilor – 429.347,87 lei.

Contractele includ atât realizarea proiectelor tehnice și obținerea avizelor necesare pentru lucrări, cât și execuția propriu-zisă a lucrărilor. Pentru proiectare și avizarea lucrărilor constructorul are termen două luni pentru predarea documentelor, iar execuția lucrărilor are ca termen o lună de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor. Pe lângă amenajarea sensului giratoriu, constructorul va extinde și rețeaua electrică necesară pentru iluminarea zonei, dar va crea și racordurile la rețelele de apă și canalizare în cazul sensului giratoriu de pe strada Bâlea.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*