Triada MTB Avrig se amână. Iată de ce

Competiția, care ar fi trebuit să se desfășoare la Avrig în perioada 23 – 25 aprilie, va fi reprogramată pentru o data ulterioară.

Potrivit organizatorilor evenimentului, motivele care au dus la amânarea Triadei MTB Avrig 2021 țin strict de condițiile meteo nefavorabile.

 

În două din zonele care ar fi fost străbătute în etapa a 2-a (sâmbătă, 24 aprilie) stratul de zăpadă este consistent și nu va putea fi curățat la timp pe tot traseul afectat.

De asemenea, multe zone sunt foarte umede, traseele traversând porțiuni acoperite complet de apă sau noroi. În plus, prognoza pentru săptămâna viitoare este nefavorabilă, fiind anunțate temperaturi scăzute și ploi, care ar crea un disconfort suplimentar participanților.

 

”A fost un an atipic, cu o iarnă foarte lungă. Una din preocupările noastre principale este ca, în fiecare an, la Triada MTB Avrig, participanții să găsească trasee impecabile. Nu am avut până acum accidente majore și întotdeauna facem tot ce putem pentru ca siguranța participanților să fie pe primul plan. De aceea, pe fondul îngrijorărilor privind vremea nefavorabilă și analizând riscurile potențiale la care ar fi supuși participanții, am decis să amânăm competiția cu aproximativ o lună. Dorim să organizăm în mod responsabil și Ediția 2021 a Triadei MTB de la Avrig. Îi rugăm pe participanții înscriși în competiție, să urmărească pagina web, precum și conturile de socializare ale evenimentului, unde vom reveni cu informații actualizate”, anunță Tudor Oprea, coordonatorul Triadei MTB Avrig.

Deocamdată, organizatorii iau în considerare reprogramarea evenimentului pentru perioada 21 – 23 mai sau 4 – 6 iunie. Data finală va fi comunicată în cel mai scurt timp.

“Weekend-ul următor (24, 25 aprilie) îi așteptăm, pe toți cei care vor, să ni se alăture la ture de mountain bike pe traseele Triadei MTB Avrig. Traseele sunt în cea mai mare parte amenajate și marcate și le vom parcurge în funcție de situația din acel moment. De asemenea, în cazul în care îi putem ajuta cu găsirea sau modificarea cazărilor îi rugăm pe participanții înscriși să ne contacteze”, mai spune Tudor Oprea.

Și anul acesta, toți participanții (sportivi, voluntari, oficiali, etc) trebuie să-și monitorizeze starea de sănătate și să respecte cu strictețe măsurile de bază pentru protejarea împotriva COVID-19, precum igiena mâinilor, distanțarea fizică, evitarea atingerii ochilor, nasului și a gurii, respectarea igienei respiratorii și respectarea recomandărilor de a rămâne acasă și de a solicita asistență medicală, dacă există simptome specifice bolii.

Triada MTB Avrig 2021 este organizată de Asociația ProCycling Romania, în colaborare cu Primăria Orașului Avrig și Palatul Brukenthal Avrig.

Detaliile legate de înscrieri, program, și trasee pot fi găsite pe site-ul www.triadamtb.ro și pe pagina de Facebook.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*