Triada MTB Avrig

În perioada 10-13 septembrie, Avrigul este gazda uneia dintre cele mai importante competiții de mountain bike din România – Triada MTB Avrig. Startul, sosirea și activitățile conexe se vor desfășura în zona Palatului Brukenthal.

Evenimentul este posibil cu sprijinul Primăriei orașului Avrig și a Consiliului Județean Sibiu. Deși luna aprilie era dedicată acestui concurs, pandemia a impus o amânare.

300 de participanți

Fiind vorba de cea mai importantă competiție de acest gen din România, la Avrig și-au dat întâlnire peste 300 de participanți din toată țara.

Concursul este compus din patru etape, iar clasamentele finale se vor întocmi prin adunarea timpilor obținuți în cadrul acestora. Competiția pe etape nu va fi unică, deoarece organizatorii au pregătit concursuri dedicate copiilor, cadeților și juniorilor. De asemenea, cicliștii au la dispoziție și traseele de 68, 42 sau 22 km. O categorie specială este destinată famiilor care doresc să parcurgă un traseu de 22 km.

În calendarul național

Triada MTB Avrig este organizată de Scott ProCycling Romania, sub egida Federaţiei Române de Ciclism. Sâmbătă va avea loc etapa a 3-a a Cupei Naţionale de MTB pentru Copii, iar duminică, etapa a 3-a a Cupei Naţionale de Mountain Bike Maraton.

Restricții rutiere

Pentru desfășurarea competiției, circulația în Avrig va fi restricționată pe str. Gheorghe Lazăr, între întersecțiile cu str. Brukenthal și str. Gării, precum și pe str. Sașilor, de la intersecția cu str. Gh. Lazăr și până la imobilul nr. 20.

Locuitorii Avrigului sunt rugați să protejeze marcajele amplasate pentru concurs pe dealurile din jurul orașului. Acestea vor fi adunate de organizatori la finalul competiției.

Programn Vineri, 11 septembrie11:00 – Start Etapa 214:30 – Festivitatea de premieren Sâmbătă, 12 septembrie09:00 – 11:30 Competiţii pentru copii (Cupa Naţională)12:00 – Start Juniori şi Cadeţi13:30 – Start Etapa 316:00 – Festivitatea de premieren Duminică, 13 septembrie10:00 – Start Family, Fun Masculin/Feminin10:30 – Start Etapa 4 – XCM10:30 – Start concursuri de 1 zi (XCP/XCM)16:00 – Festivitatea de premiere

Ștefana BABA

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*