Trif sare la gâtul lui Iohannis

Președintele României a încălcat Constituția României timp de 30 de zile cu zâmbetul pe buze, susține Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu, după ce șeful statului a demis-o, astăzi, pe șefa DNA.

„De ce a încălcat Klaus Iohannis decizia Curții Constituționale de a o revoca pe Kovesi, timp de 30 de zile? Simplu. Klaus Iohannis a vrut să instaureze ura între semeni, să dezbine poporul, să-și bată joc de Constituția statului român, să creeze instabilitate politică și economică. Nerespectarea deciziei CCR a fost un joc al ambițiilor președintelui pe spatele oamenilor care respectă legile din această țară. Astăzi, după o lună de zile, Klaus Iohannis a terminat de citit cele 133 de pagini ale motivării deciziei Curții Constituționale privind revocarea șefei DNA și a decis să-și retragă sprijinul și să anunțe că Laura Codruța Kovesi trebuie să plece din fruntea Parchetului Anticorupție. O decizie care trebuia luată imediat ce Curtea Constituțională a spus că președintele nu are voie să mențină în funcție un procuror șef, dacă ministrul Justiției decide să-l revoce. Iohannis și Kovesi au reușit să decredibilizeze instituțiile statului și să provoace o parte a populației împotriva Guvernului și Parlamentului României prin minciuni la adresa politicienilor aleși de români”, a declarat Trif, într-un comunicat de presă.

Acesta a mai adăugat că DNA trebuie să aibă un nou început „curat”. „Imaginea acestei instituții trebuie reconstruită după ani de abuzuri, după ani buni de practici securiste și ilegale. Acest lucru va putea fi posibil dacă toți acei procurori care și-au bătut joc de oamenii pe care i-au obligat să facă denunțuri mincinoase, sau care au trimis în judecată dosare ce după mulți ani s-au sfârșit cu achitări vor pleca împreună cu doamna Kovesi. Este nevoie de curățenie la DNA. Procurorii lui Kovesi care au comis abuzuri trebuie trași la răspundere, pentru ca cei care vor veni în locul lor să știe că pot răspunde pentru astfel de fapte”, a mai menționat liderul PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*