Trif schimbă Garda

Comisariatul Județean al Gărzii Naționale de Mediu (GNM) Sibiu și-a îmbunătățit substanțial logistica în ultimele luni.

Instituția a primit din partea GNM două mașini marca Duster. Totodată, comisarii sibieni au primit telefoane inteligente și laptop-uri, precum și veste inscripționate. „Dotările din ultima vreme au fost necesare. Acestea vor contribui la o mai bună coordonare și comunicare între noi, comisarii de mediu, iar acțiunile noastre vor fi mai prompte“, este de părere Constantin Dragomir, șeful Gărzii de Mediu Sibiu.

Investiții costisitoare

Garda de Mediu şi-a atins unul din principalele sale obiective din anul 2016. „GNM a reuşit, în perioada mandatului meu, început la 31 martie 2016, prin accesarea programelor naţionale şi a proiectelor cu finanţare europeană nerambursabilă, precum şi printr-o optimizare a cheltuielilor bugetare, să doteze fiecare comisar cu câte un laptop şi un smartphone, cu acces permanent la internet. De asemenea, fiecare comisariat judeţean a fost dotat cu câte o imprimantă multifuncţională, patru imprimante laser portabile şi cu câte un autoturism de teren (4×4). Trebuie menţionat ca marea majoritate a comisariatelor judeţene nu au dispus până în acest moment de un astfel de autovehicul destinat accesului în zone cu relief dificil. Tot prin proiecte cu finanţare externă, au fost achiziţionate bărci cu propulsie ecologică (motor electric), drone destinate supravegherii/monitorizării aeriene a anumitor obiective, binocluri cu stabilizare optică, camere foto digitale, iar tot centrul informaţional a fost renovat şi dotat cu rack-uri şi servere noi şi performante“, afirmă sibianul Bogdan Trif, comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu.

Echipament performant

De asemenea, comisarii de mediu au primit veste speciale, practice, rezistente şi inscripţionate cu însemnele Gărzii Naţionale de Mediu, astfel încât să fie identificați cu uşurinţă. Echipamentul a fost deja distribuit tuturor celor 43 de comisariate în cadrul unor întâlniri de lucru regionale, unde s-au organizat şi cursuri de instruire cu toţi comisarii. „Aceste achiziţii reprezintă un pas important în eficientizarea activităţii comisarilor GNM şi, totodată, o dovadă de voinţă, o demonstraţie că, atunci când se doreşte ceva, se poate face. În mod obligatoriu, orice management al unei instituţii trebuie să se bazeze pe suplimentarea bugetului prin accesarea de fonduri europene nerambursabile. Ţin să felicit echipele de proiect şi să le mulţumesc pentru implicare, profesionalism şi pentru faptul că, prin efortul lor, Garda Naţională de Mediu beneficiază de echipament nou şi performant”, susține Trif.

 

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*