Trif și Daea, în mijlocul agricultorilor sibieni

Bogdan Trif, ministrul Turismului, împreună cu Petre Daea, ministrul Agriculturii, s-au aflat ieri în mijlocul sibienilor din Poiana Sibiului, Bazna și Târnava.

La sărbătoarea poienarilor, în Mărginime, cei doi miniștri au stat de vorbă cu crescătorii de ovine.

”Guvernul PSD manifestă o grijă deosebită pentru agricultori, pentru crescătorii de animale în mod deosebit. Astfel, după cum știți, încă de anul trecut, telemeaua de Sibiu a devenit produs protejat, iar în luna noiembrie va fi înregistrată in jurnalul oficial al Comisiei Europene ca produs cu Indicațtie Geografică Protejată. În plus, pentru a veni în sprijinul crescătorilor de ovine din Mărginimea Sibiului, acolo unde se colectează și se exportă trei sferturi din lâna din România, avem în plan deschiderea unei spălătorii de lână în această zonă”, a declarat Daea.

La Festivalul Porcul de Bazna, Trif și Daea s-au întâlnit cu crescătorii de animale. Programul de susținere a crescătorilor de porci de Bazna și Mangalița, demarat de Ministerul Agriculturii, a început în Sibiu, județ care are cei mai mulți porci de Bazna și Mangalița din program.

”Atât la Poiana Sibiului, cât și la Bazna, fermierii ne-au transmis că trebuie să continuăm măsurile bune luate de Guvernul condus de Viorica Dăncilă. Și adevărul este că am reușit să facem multe pentru agricultură. Mulți au uitat că, la inițiativa Ministerului Agrigulturii, Guvernul PSD a adoptat, în primăvară, o hotărâre prin care am reușit să salvăm Institutul de Cercetare și Dezvoltare pentru Montanologie din Cristian, una dintre cele mai importante instituții ale statului român specializate în cercetare agricolă și zootehnică, cu un impact foarte important pentru fermierii din zona de munte. În acest moment, angajații institutului au salariile platite la zi, patrimoniul este delimitat, iar situația juridică și cea contabilă sunt, de asemenea, clar reglementate”, a explicat Bogdan Trif, președintele PSD Sibiu.

La Târnava, cei doi miniștri au avut o întâlnire cu reprezentanții Partidei Romilor din județul Sibiu, iar aceștia și-au manifestat sprijinul pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale din noiembrie 2019 și au spus că vor ca măsurile din programul de guvernare să fie implementate și pe viitor, potrivit unui comunicat de presă al PSD Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*