Țuica și brânza – meniul de bază al festivalului de la Rășinari

Păstrarea tradițiilor reprezintă o condiție necesară păstrării identității unui sat, a unui neam și a unei bresle, iar a păstra oieritul pe potecile munților este în zilele noastre o adevărată provocare, a subliniat Valentin Ivan, președintele ACoR Sibiu.

„Rășinari – satul lui Cioran și Goga, este locul unde valorile spirituale ale satului românesc se perpetuează și aduc pe poarta de intrare a frumoasei comunități turiștii de pretutindeni. “Festivalul brânzei și al țuicii“ aflat la cea de -a XVIII-a ediție adună oierii din Mărginimea Sibiului și transpun pentru câteva clipe viața ciobanului de la munte în care portul popular, tradițiile locale si gastronomia sunt elementele ce fac arhitectura naturală a satului românesc! Asociația Comunelor din România, filiala județeană Sibiu, vă invită să petreceți sfârșitul de săptămâna pe Valea Ștezii cu brânza, țuică si folclor”, adaugă Ivan.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*