Tunurile pe JIFA

Cea mai mare firmă din județ care colectează și transportă deșeuri periculoase, JIFA SRL, a primit din nou o amendă-record din partea comisarilor Gărzii de Mediu Sibiu. În această săptămână, societatea a primit o sancțiune în valoare de 60.000 de lei pentru depozitarea de deșeuri în afara perimetrului autorizat. Controlul a venit ca urmare a unei sesizări făcute de oamenii care locuiesc în vecinătatea punctul de lucru al firmei din Sibiu.

sibieni suparati in terezianÎn ultimele luni, JIFA a primit două amenzi uriașe. În luna decembrie, firma cu sediul social în Avrig și punct de lucru în Sibiu a mai primit o amendă de 60.000 de lei. Amenda a fost aplicată în luna decembrie 2015, din cauza lipsei autorizației pentru depozitarea deșeurilor periculoase. Măsura a venit în urma unui control de rutină al comisarilor sibieni, pe fosta platformă industrială Sticla din Avrig. Atunci, firma a plătit imediat amenda, profitând și de avantajul legislativ potrivit căruia, dacă amenda este plătită în 48 de ore, atunci cuantumul scade la jumătate din minim. Astfel, deși amenda a fost de 60.000 de lei, JIFA a plătit până la urmă doar jumătate din minimul de 30.000 de lei prevăzut de lege, adică 15.000 de lei.

Nu vor să fie vecini cu JIFA

Primarul interimar Astrid Fodor s-a întâlnit, miercuri, cu cetățenii din cartierele Țiglari, Terezian și Tineretului, pentru a le afla părerea cu privire la dezvoltarea zonei în care locuiesc, dar și a întregului oraș. La întâlnire, mai mulți cetățeni au cerut întreruperea activității societății JIFA. „Pe Drumul Ocnei stau și sunt vecină cu SC JIFA SRL. Ne-am mobilizat și am adunat 400 de semnături pentru următoarea problemă. Societatea deține autorizația de mediu de zece ani. Are activitate de colectare, depozitare deșeuri periculoase. Am dovezi prin care s-au încălcat mai multe legi în mai multe rânduri“, acuză o sibiancă, adăugând că JIFA funcționează ilegal, pe o stradă neasfaltată, fără trotuare și prea aproape de locuințe.

În atenția municipalității

Femeia a fost încurajată de cei prezenți, însă reacția autorităților încă se lasă așteptată. „Toate sesizările primite în cadrul acestei întâlniri vor fi analizate și, acolo unde este posibil, vom lua măsuri pentru rezolvarea sau îmbunătățirea situației“, a promis Fodor.

Locatară

„Suntem în 2016 și în fiecare an am mers la Primărie și încă mai avem încredere, doamnă primar, că puteți să ne ajutați. E primul pas spre normalitate. Cerem întreruperea activității societății, nu numai aici, ci în tot Sibiul, pentru că nimeni nu merită să fie vecin cu societatea asta.“

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*