Tur de forță pentru CSU Sibiu!

CSU Sibiu își testează capacitatea în meciuri tari. Dispută nu mai puțin de cinci partide în opt zile, două în Liga Națională, iar alte trei în FIBA Europe Cup.

După 1-1 în turneul 6 al Ligii Naționale, 83-90 cu U Cluj și 103-75 cu Steaua, CSU Sibiu a debutat în grupele competiției continentale.

Derbiul Ardealului

Seria a debutat săptămâna trecută, cu derbiul Ardealului, ciocnirea cu U-BT Cluj-Napoca, mereu pe muchie de cuțit. Cu „al 6-lea jucător” trimis acasă de pandemie, trupa pregătită de Dan Fleșeriu a rămas fără sprijinul necesar pentru un final fericit și a cedat: 83-90 (41-38). A fost a doua înfrângere stagională pentru CSU. Cei mai importanți jucători sibieni în acest meci au fost Marquis Addison (16 puncte), KJ Jackson (15 puncte), Isaiah Philmore (14 puncte) și Rolland Torok (12 puncte).

Victorie de moral

A doua zi, în ultima partidă a turneului de la Sibiu, runda a 6-a a LNBM, elevii lui Fleșeriu și-au vărsat oful pe CSA Steaua, altădată un adversar de temut.  103-75 spune totul despre forța echipei sibiene, care a înscris 90 de puncte în primele 3 sferturi. Isaiah Philmore a fost de această dată principalul marcator al sibienilor, dar și al partidei, cu 22 de puncte (a reușit și 8 recuperări), fiind secondat de Marquis Addison, cu 20 de puncte, apoi Kaelin Jackson – 14 puncte și Rolli Torok – 13 puncte.

„Joc de glezne”, cu bulgarii

După dubla din campionat, CSU a plecat la Istanbul, pentru primele partide din cadrul FIBA Europe Cup, sezonul 2020-2021. La fel ca-n campionatul intern, din cauza pandemiei, meciurile se dispută sub forma de turnee. CSU face parte din Grupa D, alături de Beșiktas Istanbul (Turcia), BC Balkan Botevgrad (Bulgaria) și CSM Oradea. Pentru sibieni, turneul a început marți, cu BC Balkan. Ai noștri i-au luat tare pe bulgari încă din start și au pus un avantaj important pe tabelă după primul sfert, 30-18. Au reușit să impună apoi ritmul partidei, astfel că ultimul sfert i-a găsit cu sacii în căruță. N-au mai înscris decât 12 puncte, nici jumătate decât în primele 10 minute, suficient însă pentru o victorie de moral. În final a fost 88-75 (30-18, 23-23, 23-16, 12-18).

Isaiah Philmore a fost cel mai bun om al echipei sibiene în partida cu BC Balkan

Cel mai bun om al echipei sibiene a fost Isaiah Philmore (excelent la aruncările de 3 puncte), cu un total de 24 de puncte şi 9 recuperări. La CSU au mai evoluat Kevin Hardy (7 puncte, 3 recuperări, 5 pase decisive), Lucas Tohătan (12 puncte, 3 recuperări, 4 assist-uri), Rolland Torok (7 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă), Jayce Johnson (7 recuperări), KJ Jackson (7 puncte, două recuperări, 5 pase decisive), Christopher Cooper (16 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă), Christian Lutete (două puncte) și Marquis Addison (13 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive).

Astăzi, cu CSM Oradea

Aseară, elevii lui Fleșeriu au întâlnit Beșiktas, gazda turneului, învinsă în prima zi de CSM Oradea. Astăzi, de la ora 14, trupa sibiană urmează să întâlnească echipa orădeană, lider în campionatul național și favorita turneului din Turcia. Meciul va fi transmis în direct pe contul de youtube  FIBA – The Basketball Channel.

Primele două clasate se vor califica în optimi. Li se vor alătura şi patru echipe clasate pe locul 3, cu cea mai bună linie de clasament în privinţa rezultatelor cu formaţiile de pe locurile 1-2.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*