Turcan: Acordul pentru unul dintre marile proiecte de dezvoltare ale municipiului Mediaș, semnat

Viceprim-ministrul Raluca Turcan a anunțat azi semnarea, la Mediaș, alături de primarul Gheorghe Roman și de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a acordul pentru unul dintre marile proiecte de dezvoltare ale municipiului: modernizarea rețelei de apă și canalizare – acordul prealabil în vederea încheierii contractului de finanțare între Guvern/ Ministerul Fondurilor Europene și operatorul de apă ADI-APA Târnavei Mari.

Turcan a spus că misiunea Guvernului este aceea de a crește nivelul de dezvoltare a comunităților și, odată cu acesta, asigurarea de condiții de trai mai bune pentru români.

„Responsabilitatea cu care tratăm încrederea cu care am fost investiți este vizibilă prin pașii concreți pe care i-am făcut. Mă bucur că putem reconfirma semnalul dedicării totale a Guvernului în parteneriatul cu autoritățile publice locale. Din păcate, la preluarea guvernării, peste 4 miliarde de euro zăceau nefolosite într-o revoltătoare lipsă de respect față de nu mai puțin de 54 de administrații publice din România. În acest caz, al municipiului Mediaș, este vorba, între altele, despre deblocarea proiectului Centurii ocolitoare, despre promovarea de investiții în infrastructură și, iată, despre finanțarea pentru apă și canalizare, în sumă de peste 121 milioane de euro. 35 de comunități vor beneficia de acest proiect. Este un pas enorm pentru Mediaș, un pas așteptat, promis de prea mulți și de prea multe ori, dar meritat de locuitori”, a spus vicepremierul.

Turcan a adăugat: „Astăzi, lucrurile s-au schimbat și vedem asta din nou. Acum, la Mediaș, de chiar ziua municipiului”.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*