Turism la înălţime -Complex de gheaţă unic în România, la Bâlea Lac

Ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk, şi muzicianul Ovidiu Lipan Ţăndărică, ambasador al turismului românesc în lume, au inaugurat singurul complex turistic de gheaţă din România.

Acesta se află la peste 2.000 de metri altitudine, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş. „Astăzi am inaugurat oficial Complexul de Gheață «Bâlea Lac», ce include «Hotel of Ice» Bâlea Lac, Biserica de Gheață, igluurile și Winter Park Bâlea Lac. Ne bucurăm că au fost alături de noi oaspeți de seamă: Excelența Sa Werner Hans Lauk, ambasadorul Germaniei la București, Ovidiu Lipan Țăndărică, unul dintre ambasadorii turismului românesc, tânăra balerină Francesca Baciu, imaginea din acest an a «Hotel of Ice», și Jakob Hausmann, maestru bucătar al restaurantului «Mica Elveție» din București“, spun reprezentanţii complexului de la Bâlea Lac. Hotelul de Gheaţă a fost deschis publicului pe 23 decembrie, în acest sezon. Primii turişti au fost, ca în fiecare an, britanicii, care au ocupat toate camerele hotelului de Crăciun şi de Revelion.

Klingeis si LaukInvitaţi speciali

Acesta este cel de-al zecelea sezon „Hotel of Ice“. Complexul cuprinde Hotelul de Gheaţă, deschis anul trecut, Biserica de Gheaţă, care a fost deja sfinţită, şi igluurile din vecinătate acestor obiective. Imaginea „Hotel of Ice“ este, în această iarnă, o tânără speranţă a baletului românesc, Francesca Baciu. Balerina a susţinut, vineri, o şedinţă foto concepută pentru promovarea imaginii României în lume şi a fost subiectul unui concurs de fotografie la Bâlea Lac. Un alt invitat special a fost maestrul bucătar Jakob Hausmann, de la un restaurant din centrul istoric al Capitalei, care va susţine trei evenimente culinare deosebite, în lunile februarie, martie şi aprilie, la „Ice Restaurant“ Bâlea Lac, în incinta „Hotel of Ice“.

Promovare cu ambasadori

Inaugurarea din sezonul 2013-2014 s-a făcut în prezenţa Ambasadorul Chinei în România, care a promis că va promova ţara noastră şi, în special, zona Făgăraşului, iar unul dintre spoturile TV de promovare a României a fost tradus în limba chineză şi difuzat în China. Reprezentanţii „Hotel of Ice“ Bâlea Lac vor continua să invite în fiecare sezon câte un ambasador care să promoveze, astfel, imaginea României în ţara pe care o reprezintă.
Ovidiu LIPAN ŢĂNDĂRICĂ | muzician

„Am promovat România în toţi aceşti ani, cât am trăit în Germania, adică jumătate din viaţă. Trebuie să iubeşti România neconvenţional şi să trăieşti cu ea în suflet.“

Dana MUNTEAN
redactia@mesageruldesibiu.ro

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*