Turul Ciclist al Sibiului 2020 se mută în 23 – 26 iulie

Ediția a 10-a a Turul Ciclist al Sibiului 2020 se mută în 23 – 26 iulie.

Inițial, Turul Sibiului urma să se desfășoare în perioada 2 – 5 iulie, devenind astfel prima competiție din calendarul mondial de șosea al Uniunii Cicliste Internaționale (UCI) organizată după pauza forțată provocată de pandemie. Organizatorii Turului se temeau însă că, la începutul lunii iulie, UCIle de călătorie din majoritatea țărilor de pe continent ar putea încă afecta startul Turului Ciclist al Sibiului, la fel ca și prevederile de carantină.

Membrii comitetului de organizare a Turului s-au consultat asupra noii date cu echipele care și-au anunțat participarea și au ajuns la concluzia că a doua parte a lunii iulie ar fi mai potrivită, după care au notificat Federația Română de Ciclism și Uniunea Ciclistă Internațională.

Ca urmare a modificării calendarului competițional, mai multe chipe de Worldtour și-au anunțat interesul de a participa la Turul Ciclist al Sibiului, alăturându-se echipelor profesional-continentale, continentale și naționale.

Echipele din elita ciclsmului mondial ridică tabloul de start la 25 de echipe și anunță un grad de spectaculozitate nemaiatins de o competiție ciclistă din România.

În noua variantă de program, etapele Turului se vor desfășura astfel:

Prologul – joi 23 iulie – în centrul istoric al Sibiului.

Etapa 1 – vineri 24 iulie – se va derula pe traseul Sibiu – Gura Râului – Cisnădie – Tălmaciu – Avrig – Cârţa – Agnita – cu finish la Sibiu.

Etapa 2 – sâmbătă 25 iulie – se va desfășura pe ruta Sibiu – Sălişte – Dobârca – Cristian – Cisnădie – Cârţişoara – cu sosirea la Bâlea Lac (2.034 m altitudine).

Etapele 3 și 4 au loc duminică 26 iulie. Noutatea acestei ediţii este contratimpul individual în cățărare la Păltiniş (1.450 m altitudine), urmat de o etapă pe teren plat (Sibiu – Cisnădie – Poplaca – Sălişte – Cristian – Sibiu) cu finalul clasic al Turului, respectiv finishul în Piaţa Mare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*