UDMR a rezolvat problema creşterii preţurilor materialelor de construcţii

Camera Deputaţilor a adoptat, zilele trecute, în calitate de for decizional, proiectul de lege privind aprobarea ordonanţei de guvern elaborată de Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, lucrărilor publice şi administraţiei, care rezolvă pe termen lung problema creşterii preţurilor materialelor de construcţii.
Csoma Botond, liderul grupului UDMR, a declarat că, în lipsa acestei măsuri, multe lucrări, care sunt finanţate din bani publici ar fi fost suspendate din cauza creşterii preţurilor materialelor de construcţii.

Soluţie pe termen lung

„UDMR a găsit o soluţie la aceastăproblemă, astfel România este printre primele ţări la nivel internaţional, care a implementat o soluţie privind creşterea preţurilor materialelor de construcţii. Soluţia elaborată de către ministrul Dezvoltării nu este doar o soluţie temporară, ci una de termen lung, care oferă o metodologie simplă şi aplicabilăpentru toate cazurile”, a declarat liderul grupului parlamentar UDMR. Acesta a atras atenţia asupra faptului că preţurile crescute ale materialelor de construcţii a fost influenţată în mare măsură de pandemie, deoarece companiile în domeniul construcţiilor au acumulat aceste materii prime, temându-se că nu îşi vor putea finaliza lucrările, astfel încât această solicitare uriaşă a condus la o explozie a preţurilor.

Benedek: Legea rezolvă o situaţie nefericită

În intervenţia avutăîn plenul Parlamentului, deputatul sibian Benedek Zakariás, viceliderul grupului parlamentar UDMR, a subliniat că respectiva criză din domeniul construcţiilor afectează cel mai mult autorităţile locale. „Lucrările iniţiate de autorităţile noastre locale au fost periclitate, în principiu
investiţiile finanţate din fonduri publice. Actul normativ adoptat astăzi rezolvă această situaţie nefericită.
Ordonanţa de guvern elaborată de către ministrul Cseke Attila a intrat în vigoare începând cu data de 3 septembrie, după ce a fost adoptat de Guvern, astăzi fiind adoptată şi în Parlament”, a menţionat Benedek.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*