UE blochează activele președintelui rus Vladimir Putin și ale ministrului de externe Serghei Lavrov

Uniunea Europeană a decis vineri blocarea tuturor activelor preşedintelui Rusiei, Vladimir Putin, şi ale ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, a declarat agenţiei Reuters un oficial european, informează AGERPRES.

Sub rezerva anonimatului, sursa respectivă a dezvăluit că ambasadorii statelor membre ale UE au decis sancţionarea personală a liderului de la Kremlin şi a şefului diplomaţiei de la Moscova chiar înainte de aprobarea următorului pachet de sancţiuni împotriva Rusiei, ca reacţie la invadarea Ucrainei.

Cu puţin timp înainte, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski ceruse Uniunii să sancţioneze Rusia mai rapid şi mai drastic.

Oficialul citat de Reuters susţine că „ne mişcăm cât de repede putem” şi a adăugat că ar putea fi decise sancţiuni şi împotriva altor oligarhi ruşi, care nu au fost afectaţi până acum de măsurile luate de UE.

Miniştrii de externe din cele 27 de ţări din Uniune urmează să se reunească la ora 14.00 GMT (16.00 ora României) pentru a stabili detaliile pachetului de sancţiuni convenit deja în principiu de şefii de state şi de guverne europeni, la un summit de urgenţă care a avut loc în cursul dimineţii.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*