ULBS îi invită pe liceeni la școala de vară „Alege-ţi cariera SMART!”

Pentru al cincilea an consecutiv, elevii de liceu vor avea posibilitatea ca, pentru o săptămână, să experimenteze viața de student la Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, în cadrul unei noi ediții a Școlii de vară „Alege-ți cariera SMART!”, care se va desfășura anul acesta în perioada 24 – 30 iulie.

Cele nouă facultăți ale ULBS au pregătit o serie de workshop-uri și activități special gândite pentru elevi care să îi ajute să cunoască diversele domenii de activitate, să se dezvolte personal prin lucru în echipă și comunicare şi să gândească felul cum îşi pot alege și construi cariera potrivită.

Din cadrul programului nu vor lipsi activitățile sportive, serile distractive şi excursiile la Păltiniş și Rășinari. Locațiile vor fi diverse şi interesante, de la laboratoare specifice fiecărui workshop propus, până la acțiuni în aer liber.

“Propunem elevilor o săptămână de vacanță activă în care, printr-o varietate de workshop-uri şi activităţi, îi ajutăm să îşi aleagă cariera potrivită. Cadrele didactice și studenții noștri au propus activităţi prin care să pună elevii în contexte diferite, specifice diverselor profesii: de la procese penale simulate, la joc de întreprindere, experimente cu roboți până la ateliere de improvizație. Sunt şi workshop-uri generale, care ajută la dezvoltarea unor competenţe transversale. Elevii iau contact nu numai cu activităţi ce le pot da o idee despre ce înseamnă diversele profesii, dar şi despre Sibiu, viaţa studenţească în Sibiu, oportunităţile extracurriculare etc. Succesul celor patru ediții anterioare ne motivează în pregătirea ediției din acest an. Studenții voluntari implicați în organizarea și derularea activităților au început deja pregătirile și îi așteaptă cu entuziasm și mare drag pe colegii lor mai mici”, a declarat prorectorul Livia Ilie, coordonatorul școlii de vară.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*