ULBS pune la dispoziția Spitalului Județean un aparat de testare pentru COVID-19

Sibienii care sunt suspecţi de COVID-19 vor avea la dispoziţie încă un aparat de testare PCR, cumpărat de Universitatea „Lucian Blaga” şi pus la dispoziţia Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, a declarat astăzi pentru AGERPRES, rectorul Sorin Radu.

„Am semnat ieri protocolul cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă”, a spus  Sorin Radu.

Acordul încheiat în universitate şi spitalul din Sibiu, le va asigura, zilnic, în jur de 100 de teste pacienţilor din judeţ.

Acest protocol a fost semnat abia ieri, după intervenţia vicepremierului Raluca Turcan, deşi directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Liliana Coldea, declarase pentru AGERPRES că ea îl va semna joi.

„Încă din prima secundă în care am văzut această informaţie că există un aparat PCR nefolosit în judeţul Sibiu, am luat legătura cu cele două părţi implicate şi astăzi protocolul de punere în funcţiune a acestui aparat, va fi semnat între Universitatea „Lucian Blaga” şi Spitalul Judeţean Sibiu. De asemenea, acest protocol este transmis de urgenţă, Direcţiei de Sănătate Publică şi vom direcţiona în urma discuţiei pe care am avut-o cu domnul ministru Nelu Tătaru, toate consumabilele necesare punerii în funcţiune a acestui aparat”, a precizat ieri Raluca Turcan.

Aparatul PCR de la universitatea sibiană se află de câteva luni într-un container amenajat chiar în vecinătatea spitalului din Sibiu. Practic, sibienii care stau la coadă la Unitatea de Primiri Urgenţe ca să se testeze de COVID-19 văd prin gard containerul în care este aparatul PCR.

Spitalul Judeţean are trei aparate PCR, dar momentan funcţionează două, din cauză că unul mai are nevoie de consumabile. La Spitalul de Pediatrie există un singur aparat de testare PCR.

De luni vor intra în carantină municipiul Sibiu, oraşele Tălmaciu, Cisnădie şi comuna Şelimbăr.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*