Ultimii jucători români, eliminați de la Sibiu Open

Filip Jianu, pe tabloul principal de simplu, și cuplul Cornea / Jecan au fost eliminați din turneul de la Sibiu în urma meciurilor de ieri.

Doi favoriți și ultimii jucători români de pe tablourile de simplu și de dublu ale celui mai important turneu de tenis masculin din România, Sibiu Open, au fost eliminați din competiție în urma meciurilor de ieri. Favoritul local și unul dintre cei mai promițători tenismeni din noua generație, sibianul Victor Cornea, a făcut pereche de dublu cu clujeanul Alex Jecan, iar ieri, în sferturile de finală ale turneului de dublu, cei doi au întâlnit favoriții 3 la titlu, cuplul francez Sadio Doumbia, Fabien Reboul. După un meci excelent în turul anterior, jucătorii români au început excelent partida și au câștigat primul set cu 7-5. Francezii au revenit în setul secund cu 6-3 iar soarta partidei urma să se decidă în super tie-break. Românii au fost la un pas să închidă partida, au avut minge de meci, însă experiența adversarilor a contat enorm, francezii au tratat cu calm fiecare punct și au câștigat prelungirile cu 12-10.

Alex Molcan / foto: Focus Events

Filip Jianu a deschis cea de-a patra zi a turneului de la Sibiu avându-l ca adversar pe slovacul Alex Molcan. Antrenat de o legendă a tenisului mondial, fostul număr 6 ATP Karol Kucera, Molcan a trecut cu greu de tânărul jucător de doar 18 ani. Jianu a câștigat primul set cu 6-2, l-a pierdut pe al doilea cu 4-6 iar slovacul a închis setul decisiv la tiebreak. Două dintre partidele de ieri au adus față în față jucători favoriți la câștigarea turneului. Principalul favorit, portughezul Pedro Sousa, a jucat împotriva favoritului 14, Christopher O`Connel dar s-a văzut învins în două seturi, 6-4, 6-1. Favoritul 15, Pedja Krstin, a fost și el eliminat de favoritul 2, slovacul Rola Blaz. Blaz a luat primul set cu 6-1, l-a pierdut pe al doilea cu 3-6 dar a închis rapid partida în setul 3, unde Krstin a reușit să câștige un singur game. Finalistul de anul trecut, olandezul Jelle Sels, l-a depășit în două seturi pe Zdenek Kolar, 6-4, 6-4 și avansează în sferturile de finală unde îl va întâlni pe cehul Vaclav Safranek în primul meci al zilei de azi. Alex Molcan joacă azi împotriva favoritului secund, Rola Blaz, O`Connell îl întâlnește pe cehul Vit Kopriva iar cel de-al patrulea sfert de finală îi va aduce față în față pe Danilo Petrovic, din Serbia și pe Laurent Lokoli din Franța.

În turneul de dublu, principalii favoriți, frații Sabanov din Croația, joacă astăzi împotriva cehilor Safranek/Nouza, iar în cea de-a doua semifinală se vor întâlni francezii Doumbia/Reboul cu spaniolii Pedro Martinez/Sergio Martos Gornes.

Mâine, sunt programate cele două semifinale ale turneului de simplu, precum și finala turneului de dublu. Partidele vor începe la ora 12 iar intrarea la meciuri se face pe bază de bilet. Prețul unui bilet este de 20 de lei și pot fi cumpărate de la recepția Tenis Club Pamira. Marea finală a turneului de simplu este programată duminică, 22 septembrie, de la ora 17. Meciurile de sâmbătă și duminică vor fi televizate pe TVR HD și TVR 2.

Duminică, în ultima zi a turneului de la Sibiu, cei mici sunt așteptați la Sibiu Open Kids Day cu nenumărate concursuri și activități sportive, tenis de câmp, tenis de masă, mini-fotbal și multe alte surprize. Evenimentul dedicat copiilor începe la ora 11.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*