Ultimul amical al iernii. CSC Șelimbăr – CSM Slatina

Echipa de liga secundă CSC 1599 Șelimbăr se apropie de finalul pregătirii de iarnă. Mâine va susține o ultimă partidă de verificare, în compania vecinei de clasament CSM Slatina, după care se va concentra pe primul meci de la reluarea campionatului, cel programat sâmbătă 25 februarie, de la ora 11, la CSMS Iași.

foto: facebook/CSC 1599 Selimbar

„Călăreții roșii“ au trecut printr-o perioadă cu adevărat tumultoasă, cu schimbări majore în lot, noul antrenor Claudiu Niculescu renunțând la o parte dintre jucători și aducând forțe proaspete, între care fotbaliști cu care a mai lucrat. „După ce am analizat împreună cu staff-ul tehnic rezultatele din prima parte a campionatului, am luat decizia de a schimba strategia clubului, atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv, motiv pentru care am renegociat toate contractele jucătorilor, iar fotbaliștii care au părăsit echipa nu au fost de acord cu noile condiții propuse“, a explicat Remus Șerban, președintele secției de fotbal a CSC 1599 Șelimbăr într-un interviu acordat pentru site-ul clubului.

Mișcări de trupe

În această iarnă au plecat nu mai puțin de 12 jucători: Alexandru Curtean, Alexandru Dandea, Robert Riza, Alexandru Raicea, Alexandu Silveanu, Octavian Ursu, Alexandru Ciocâlteu, Adrian Cîrstean, Robert Boboc, Tudor Man, Tudor Hulpușiu și Daniel Tătar. De asemenea, i-a împrumutat, timp de 6 luni, pe Ruben Vecerdea (la Crișul Chișineu Criș) și pe atacantul Ionuț Cîrloanță (la Metalurgistul Cugir).

Au venit la Șelimbăr 9 jucători, lotul fiind definitivat în chiar ultima zi de transferuri prin achiziția atacantului de 30 de ani Adrian Voicu, de la Concordia Chiajna. Din această iarnă îmbracă tricoul șelimbărenilor sibianul Raul Palmeș (26 de ani, de la Concordia Chiajna), Nini Popescu (28 de ani, de la Gloria Bistrița), portarul de 19 ani Alexandru Roșca (de la Progresul Pecica, împrumutat de UTA), Florinel Mitrea (29 de ani, de la Universitatea Cluj), Stefan Visic (25 de ani, revenit după împrumutul la Progresul Spartac), Nestorly Lumbu (25 de ani, de la YF Juventus Zurich (Elveția), Robert Răducioiu (19 ani, de la Sepsi OSK Sf. Gheorghe) și Ionuț Năstăsie (31 de ani, de la FC Hermannstadt).

De asemenea, staff-ului tehnic i s-a alăturat și preparatorul fizic Andrei Antoce.

4 din 4

Sub comanda lui Niculescu, CSC 1599 Șelimbăr a efectuat cantonamentul de iarnă la Rm. Vâlcea, fostul internațional fiind mulțumit atât de implicarea fotbaliștilor la antrenamente, cât și de evoluția în amicale. Deși planurile sale au cam fost date peste cap în ultima săptămână, datorită terenurilor înghețate, CSC 1599 Șelimbăr a reușit, sâmbătă, a patra victorie din tot atâtea amicale: 5-2 cu Unirea Alba Iulia, la Blaj, după 2-0 cu SCM Râmnicu Vâlcea, 2-1 cu Metalurgistul Cugir și 4-0 cu CSC Dumbrăvița.

Încredere

„Sper să fim cu toții pregătiți 100% la ora primului meci din campionat și să nu avem probleme de sănătate. Băieții au dat dovadă de abnegație și de sacrificiu, au fost înțelegători că s-au pregătit doar pe suprafețe sintetice de joc și țin să le mulțumesc pentru asta. Modul în care s-au pregătit îmi dă încredere că ușor, ușor formăm acel grup unit de care avem nevoie pentru a face performanță împreună”, a declarat Claudiu Niculescu.

foto: facebook/CSC 1599 Selimbar

CSC 1599 Șelimbăr continuă să dea credit jucătorilor tineri. Chiar ieri, le-a oferit juniorilor Casian Soare și Robert Gliga, veniți de la Interstar Sibiu, primul lor contract de jucători profesioniști. Ambii au efectuat cantonamentul de iarnă cu echipa de liga secundă, sub comanda lui Claudiu Niculescu. „Cei doi au semnat astăzi (nr – ieri) un angajament valabil pe două sezoane și jumătate. Robert Gliga este născut pe 17 Februarie 2006 și evoluează pe postul de fundaș stânga, iar Casian Soare este născut pe 24 Noiembrie 2006 și este mijlocaș central, ambii făcând pasul la echipa de seniori după ce au fost crescuți de Interstar.“, a anunțat CSC 1599 Șelimbăr.

CSC 1599 Șelimbăr va reveni în campionat la Iași, într-o partidă cu ocupanta locului secund în ligă, după care va juca, în premieră pe Stadionul Municipal din Sibiu, un meci istoric, cu Dinamo București, într-o rundă programată pe 4 martie.

CLASAMENT LIGA2

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*