Ultimul bilanț de coronavirus în Sibiu: 2 morți și 15 noi îmbolnăviri

În județul Sibiu, de la debutul pandemiei și până în prezent au fost confirmate pozitiv în urma testării SARS CoV-2 25832 de persoane (dintre care în ultimele 24 de ore 15 de persoane).

Până la data curentă au fost vindecate 20292 de persoane, iar 982 persoane au decedat (2 în ultimele 24h), din rândul celor confirmate pozitiv. La ora 08:00 erau spitalizate un număr de 228 de persoane, dintre care pe ATI 29 adulți. La nivelul județului Sibiu în ultimele 24 de ore s-au efectuat 338 de teste.

Centru Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, are în monitorizare un număr de 1313 persoane aflate în carantină la domiciliu și un număr de 432 persoane în izolare la domiciliu.

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției care își desfășoară activitatea în cadrul  Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu  oferă în continuare  sprijin cetățenilor prin răspunsul prompt și eficient la solicitările sosite prin intermediul celor două linii telefonice 0269-211254și 0269-216103.În ceea ce privește numărul de apeluri din ultimele 24 de ore, acestea au însumat un număr de 32 de apeluri ca urmare a noilor prevederi legale.

În ceea ce privește solicitările la numărul de Urgență 112, pompierii militari din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu în ultimele 24 de ore, au răspuns unui număr de 26 de solicitări, iar Serviciul Județean de Ambulanță Sibiu unui număr de 113 solicitări. Intervențiile au fost preponderent cazuri de natură medicală.

În ultimele 24 de ore, au fost desfășurate acțiuni de verificare cu efective mărite în filtre rutiere, zone aglomerate, centre comerciale, piețe și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la  respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii noului Coronavirus, la activităţile de verificare participând 87 de polițiști.

Astfel, au fost verificate 613 persoane cu privire la respectarea interdicțiilor și măsurilor impuse privind izolarea/carantina; de asemenea, au fost verificate 52 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate și 170 de mijloace de transport, din care 2 mijloace de transport în comun.

În urma controalelor efectuate, polițiștii sibieni au aplicat 41 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5.500 de lei, dintre care:

–                           1 sancțiune contravențională în valoare de 1.000 de lei pentru nerespectarea măsurii carantinei, aplicată unui bărbat în vârstă de 27 de ani, din comuna Alțâna, revenit din străinătate;

–                           29 de sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea măsurii privind portul măștii de protecție;

–                           11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2.250 de lei pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație.

În cursul zilei de 3 mai a.c., jandarmii sibieni au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor impuse în această perioadă pe raza județului Sibiu.

De asemenea, jandarmii montani au desfășurat activități de verificare a respectării măsurilor de protecție în stațiunile montane Bâlea și Păltiniș.

În urma desfășurării tuturor activităților de verificare au fost aplicate 4 avertismente scrise și o amendă în valoare de 500 lei pentru nerespectarea măsurilor dispuse.

Personalul SPF Aeroport Sibiu a efectuat activități preventive pe raza aeroportului pentru verificarea respectării normelor de siguranță în contextul pandemic, nefiind aplicate sancțiuni contravenționale.

Puteți sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 la TELVERDE – 0 800 800 165.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*