Un administrator al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, confirmat cu Covid-19

Direcția de Sănătate Publică Sibiu a confirmat, azi dimineața, un caz de infectare cu SARS-Cov-2 la un angajat al Universității „Lucian Blaga” din Sibiu. Este vorba despre administratorul clădirii în care funcționează Facultatea de Medicină și Biblioteca Central Universitară.

Având în vedere faptul că duminică, 26 iulie este programat să se desfășoare examenul de admitere la Facultatea de Medicină, este important de menționat faptul că acest proces nu va fi afectat în niciun fel, spun cei de la Universitate.

„Am luat toate măsurile de siguranță și niciun cadru didactic implicat în comisia de admitere nu a intrat în contact direct cu persoana depistată pozitiv și nici cu contacții acesteia. Universitatea se află în contact direct cu Direcția de Sănătate Publică Sibiu pentru a gestiona cât mai bine această situație”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Prin urmare, ULBS a luat deja o serie de măsuri pentru a elimina orice risc:

  1. În cursul acestei zile a fost testat tot personalul de la secretariatul Facultății de Medicină, chiar dacă nu este contact direct, conform definiției, și vom avea rezultatul înainte de întrunirea comisiilor de redactare a subiectelor ptr examenul de admitere, programată sâmbătă ora 14:00. În cazul în care o singură personă din secretariat va fi depistată pozitiv, tot personalul din secretariat va intra în izolare, situație în care, toate sarcinile de secretariat vor fi preluate de colegi din celelalte faculăți ale ULBS.
  2. Personalul administrativ din Facultatea de Medicină, care a fost considerat a fi susceptibil ca fiind contact direct a fost deja izolat la domiciliu, urmând ca ancheta epidemiologică aflată în desfășurare să stabilească în mod real contacții persoanei confirmate pozitiv.
  3. Redactarea subiectelor nu va fi făcută în clădirea Facultății de Medicină ci într-o altă locație aparținând ULBS, fiind respectate regulile de distanțare socială între membrii comisiei.

Proba scrisă a examenului  de admiterela Medicină, va începe la ora 10:00 și se va desfășura în sălile de curs din incinta a 3 facultăți: Medicina, Drept și Teologie. Sălile de examen vor fi pregătite conform normativelor in vigoare, mobilierul va fi dezinfectat iar încăperile aerisite. Examenul va fi susținut cu respectarea tuturor normelor sanitare și de distanțare fizică. Astfel, în fiecare sală vor fi maxim 18 candidați (cu păstrarea disțanței impuse de legislația in vigoare) și doi supraveghetori. Candidații vor fi termometrizați la intrarea în clădirile ULBS, si deasemenea vor exista soluții dezinfectante la intrarea în clădiri precum și în sălile de examen. Accesul în sălile de concurs se va face conform unei programări bine stabilite (și afișată pe pagina de internet a Facultatii de Medicină), pe fiecare sală în parte, astfel încăt să se evite aglomerarea spațiilor respective, iar fiecare candidat va primi la intrarea în clădire o mască de protecție pe care o va purta pe toată durata probei scrise, până la parăsirea clădirii.

Până acum au fost puse în izolare 8 persoane, contacți de serviciu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*