Un atelier meștesugăresc și un concert de zile mari, ”Animă ASTRA”, astăzi

În pofida vremii capricioase, în Muzeul ASTRA se vor întâmpla astăzi lucruri faine. Organizatorii au pregătitun atelier meșteșugăresc și un concert de zile mari, în cadrul programului ”Animă ASTRA!”

Astfel începînd cu ora 15.00, în Târgul de țară din Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului se desfășoară evenimentul ”Răsună Dumbrava”, o serie de ateliere de muzică și dans susținute de soliști și dansatori cu drag pentru tradiții și cântece de demult!
Astăzi vor susține concerte Fanfara Neppendorfer Blaskapelle, Suita instrumentală sub conducerea lui Gabriel Popescu, Daniela Carmen Popa, Ansamblul Folcloric Purtata Secașelor, Miercurea Sibiului și Izabela Tomița.
Între orele 10.00 și 18.00 (cu pauză de la 13.00 la 14.00) se va desfășura „Din casa dogarului” – atelier pentru realizare mobilier de păstrare/depozitare a resurselor de hrană, în Gospodăria din Goiești-Vidra (Crângul din Apuseni) & Târgul de Țară
”Intri în ,,casa dogarului” și ieși cu o experiență cel puțin utilă ! În cadrul acestui atelier demonstrativ punem în valoare meșteșugul dogăritului prin confecționarea de instrumentar de inspirație tradițională din lemn (vase din doage, butoiașe, găleți pentru apă, ciubere, bote). Nu oricum, ci adaptat la bucătăria contemporană, adică util, practic și de un real folos. Atelierul interactiv va fi susținut de Dan Haneș, un meșteșugar din Munții Apuseni, care a învățat tainele dogăritului din străbuni și l-a transmis apoi generații de noi ucenici.
Așa că vizitatori de pretutindeni, vă dăm ocazia să interacționați direct cu meșterii și meșteșugurile tradiționale! Animă ASTRA! vă implică activ la confecționarea instrumentarului arhaic, sub îndrumarea directă a meșterilor. Sau, dacă vreți, puteți achiziționa obiecte realizate aici.”, transmit reprezentanții CNM Astra.
Atelierele se desfășoară în cadrul Proiectului cultural „Animă ASTRA”, cofinanțat de Primăria Municipiului Sibiu prin Agenda Culturală 2022.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*