Un avion românesc s-a prăbușit într-o clădire din Milano. Toți pasagerii și pilotul, MORȚI

Un avion privat românesc s-a prăbușit duminică într-o clădire de la marginea orașului Milano. Toate persoanele din avion au murit.

Aparatul, un Pilatus PC-12 care decolase de pe aeroportul milanez Linate cu destinaţia Olbia din Sardinia, sudul Italiei, s-a prăbuşit la cinci minute după decolare, la începutul după-amiezii, la San Donato Milanese, o comună cu circa 30.000 de locuitori la sud-est de capitala Lombardiei, potrivit cotidianului milanez Corriere della Sera.

Avionul a luat foc după ce s-a izbit de o clădire de birouri goală în curs de renovare. Pilotul, un român de 30 de ani, şi cei şapte pasageri, printre care un copil, au decedat, adaugă Il Corriere.

Clădirea de birouri, unde se află de asemenea un parking pentru autobuze, se află lângă staţia de metrou San Donato, care leagă oraşul de Milano.

„Avionul avea un motor în flăcări şi a căzut în picaj, fără a face manevre, pur şi simplu s-a prăbuşit”, potrivit unui martor citat de cotidian.

Pilatus PC-12 este un avion comercial monomotor cu turbopropulsor, care poate fi utilizat de asemenea drept cargo sau pentru transportarea a maxim 9 pasageri. Agenţia naţională de securitate aeriană a Italiei a declanşat o anchetă.

Foto: Aviation Accidents 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*