Un drum județean modernizat va lega patru localități sibiene de autostradă

Consiliul Județean Sibiu a semnat, azi, contractul de proiectare pentru modernizarea drumului județean DJ 106 B A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu, în lungime de 35 de km.

Contractul de servicii de proiectare și asistență tehnică în cadrul proiectului „Modernizare DJ 106B A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu“ a fost încredințat asocierii Eptisa Romania SRL – Eptisa Servicios de Ingenieria SRL. Valoarea contractului este de 1.799.759 lei fără TVA.

Bani europeni

Investiția va fi realizată prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6 – Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională, Prioritatea de investiții 6.1 – Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale. Durata de implementare a proiectului este de 92 luni, respectiv între 1 aprilie 2014 și 30 noiembrie 2021, aceasta cuprinzând și perioada de desfășurare a activităților înainte de semnarea contractului de finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor. Valoarea totală a proiectului este de 121,13 milioane de lei, din care 120,82 milioane reprezintă totalul cheltuielilor eligibile. Modernizarea este finanțată în principal prin FEDR, cu 102,7 milioane de lei, iar alte 15,7 milioane de lei vor fi asigurate din bugetul național, în timp ce beneficiarul proiectului, Consiliul Județean, contribuie cu 2,4 milioane de lei.

Pentru dezvoltare

„Drumul județean 106 B A1 – Ocna Sibiului – Loamneș – Șoroștin – Țapu asigură conectarea localităților aflate pe traseul drumului județean la rețeaua TEN-T și astfel se creează premisele necesare dezvoltării socio-economică a întregii zone prin facilitarea mobilității populației și schimbului de mărfuri dinspre și înspre zona traversată de drumul care urmează a fi modernizat. Prin implicarea autorităților publice de la nivel județean în acest proiect de modernizare și reabilitare a drumului județean, sprijinim îmbunătățirea vieții locuitorilor, dezvoltarea economică locală și regională și înlesnim legăturile dintre zonele urbane și cele rurale. Prin realizarea proiectului se deschid comunele și orașele în vederea atragerii investitorilor în zonă. Astfel se urmărește dezvoltarea economică a orașului și a comunelor care pot constitui poli de dezvoltare în zonă, atrăgând forța de muncă din comunele traversate de drumul județean, a căror deplasare se va facilita. Drumul județean 106 B asigură conectivitatea directă cu A1, cu DN 14 B și Aeroportul internațional Sibiu“, se arată în fișa tehnică a proiectului.

One Comment

  1. Just me says:

    Pentru corectitudine, proiectul are in vedere toate localitatile prin care trece începând cu Șura Mică, chiar dacă unora nu le convine heheeh.
    Titlul corect ar fi Șura Mică-Ocna Sibiului-Loamnes-Sorostin-Tapu dar na pentru unii e greu sa pronunte corect titlul real al proiectului.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*