Un eveniment nou la Arena Platoș Păltiniș

Complexul de ski și snowboard Arena Platoș Păltiniș propune tinerilor schiori și snowboarderi un nou concept de concurs, adresat exclusiv copiilor sub 14 ani.

foto: Tibi Hila – hila.ro

Kids Race are ca scop familiarizarea copiilor cu condițiile unui concurs profesionist și, în același timp, dorește să îi încurajeze și să îi motiveze în practicarea acestor sporturi. Concursul e organizat în fun-park-ul Arena Platoș, unde cei mici sunt adesea spectatori la concursurile adresate adulților. De această dată, a venit rândul lor să dea piept cu valurile și contrapantele pregătite pe traseu. Acesta a fost modificat considerabil față de concursurile de XCross, gradul de dificultate fiind unul mai mic, potrivit și pentru tinerii ceva mai puțin experimentați.

foto: Tibi Hila – hila.ro

Traseu atractiv

„E un traseu foarte creativ și, în același timp, sperăm că și foarte distractiv pentru cei mici, fie că sunt pe schiuri sau pe placă”, spune Radu Lungu, organizatorul de competiții al complexului Arena Platoș Păltiniș. Concursul va fi desfășurat în două manșe, în care fiecare concurent va parcurge traseul individual. Ambele manșe sunt cronometrate iar suma timpilor va stabili timpul de concurs pentru fiecare participant. Copiii vor fi împărțiți în două secțiuni, ski și snowboard, fiecare cu categorii de vârstă, băieți și fete, sub 4 ani, între 4 și 6 ani, între 7 și 9 și între 10 și 13 ani. Concursul va avea loc în data de 9 februarie.

Timp de o săptămână, complexul de la Păltiniș revine la programul de vârf de sezon. Astfel, luni, marți, joi, vineri și duminică, pârtiile sunt deschise între orele 9 și 17, iar miercuri și sâmbătă între 9 și 21.30.

Concurs anulat

Programat să aibă loc în acest weekend la Arena Platoș, concursul „Record de ture în 12 ore“ a fost anulat, din cauza numărului prea mic de participanți înscriși.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*