Un ginecolog este tatăl biologic a cel puțin 21 de copii

Un medic ginecolog din Olanda și-a folosit propria spermă în cel puțin 21 de cazuri în care a oferit tratamente de fertilitate pentru pacienți care își doreau să devină părinți, potrivit unei investigații citate de The Guardian. Cuplurile tratate de doctor se așteptau să primească probele unor donatori anonimi și nu au fost niciodată informate cine este cu adevărat tatăl biologic al copiilor.

Jos Beek, un doctor ginecolog specializat în tratamentele de fertilitate, a lucrat la spitalul Elisabeth din Leiderdorp, acum parte din spitalul Alrijne, între anii 1973 și 1998. Beek a murit în 2019, scrie Digi24.

Scandalul s-a declanșat după ce o organizație care descoperă cine sunt părinții biologici ai celor care s-au născut în urma unor donații anonime a găsit o potrivire ADN între doctorul ginecolog și 21 de copii ai căror mame s-au tratat la clinica lui Beek între 1973 și 1986.

Grupul, numit Fiom, a contactat spitalul Alrijne în luna iunie a anului trecut. Apoi, spitalul a însărcinat un comitet independent cu desfășurarea unei investigații la începutul lunii ianuarie.

Beek s-ar putea să aibă mult mai mulți copii, decât cei 21 depistați

Peter Jue, un membru al consiliului administrativ al spitalului, a spus că nu poate să excludă posibilitatea ca Beek să fie tatăl natural a unui număr mult mai mare de copii decât cei 21 identificați de Fiom.

„Suntem șocați. Această [dezvăluire] are, bineînțeles, un impact semnificativ asupra părinților și al copiilor afectați”, a explicat Jue.

„Am intrat imediat într-o conversație cu copiii și parinții care și-au dorit stea de vorbă și le-am promis că au parte de cooperarea noastră”, a spus Jue. „Suntem conștienți de situația în care se găsesc și vrem să facem tot ce putem pentru a-i informa. Felul în care s-a purtat acest doctor la vremea sa este inacceptabil.”

Dosarele spitalului din acea perioadă nu mai există și, de aceea, a fost făcut un apel către oameni să se prezinte singuri.

Beek este al treilea doctor specializat în infertilitate din Olanda care a fost descoperit că și-a folosit propriul material seminal în tratamentele pe care le oferea.

Potrivit unei legi promulgate în 2004, olandezii au dreptul să cunoască identitatea părinților biologici odată ce împlinesc vârsta de 16 ani.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*