Jandarm sibian ucis de COVID-19. Boala l-a transformat total în câteva zile!

Un jandarm din Sibiu infectat cu Sars Cov 2 a pierdut lupta cu virusul. Până nu demult, bărbatul își îndemna cunoscuții să nu poarte mască.

„Un jandarm în vârstă de 43 de ani din păcate a pierdut lupta cu virusul SARS CoV-2. Acesta a fost internat în 23 octombrie prin UPU pe secția de boli infecțioase din cadrul SCJU Sibiu”, spune Andreea Ștefan, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Sibiu. Potrivit autorităților, jandarmul a primit tratament conform protocolului și resurselor disponibile pe secție, însă evoluția a fost nefavorabilă. Jandarmul avea o afectare pulmonară masivă, confirmată de examinarea CT. Ieri seară, el a suferit un stop cardio-respirator neresuscitabil.

Pe contul său de Facebook, căpitanul Ionuț Câmpean a publicat duminică, 25 octombrie, câteva fotografii de pe patul de spital, inclusiv una în care purta masca de oxigen, împreună cu un mesaj sfâșietor: „O boală mai grea ca acest covid cred că doar tratamentul de cancer îl intrece. Este o luptă groaznică. Protejați-vă cât puteți. Eu lupt de 5 zile și n-am câștigat nimic înca în lupta cu boala!”.

Totuși, înainte de a se infecta, jandarmul ridiculiza măsurile de protecție și pe cei care poartă mască. De pildă, în seara de 14 octombrie, Câmpean a scris pe Facebook: „A dracu treaba nu are COVID nici unu de la fabricile astea din sibiu 🙃 saraci ati fost saraci rămâneti !”. Iar în 12 octombrie, îndemna deschis la nepurtarea măștii: „pentru cei cu creieru’ la ei viata merge inainte…🖤 Pentru restu masca„. „TRAITI VA VIATA LINISTITI SI LIBERI!” este un alt mesaj postat de jandarmul sibian pe pagina sa de socializare, în 10 octombrie. Cu o săptămână mai devreme, în 2 octombrie, Ionuț Câmpean avea o altă postare în care sugera că vaccinurile sunt dăunătoare: „În timpul „Gripei Spaniole” din 1918, doar cei vaccinați au murit !”, dar și un mesaj în care insinua că oamenii sunt plătiți pentru a fi declarați bolnavi de COVID-19: „CAT DE SARACI SUNTETI, MA, SA LUATI BANI SA ZICETI CA AVETI CORONA?”.

Ironia sorții a făcut ca bărbatul să se contamineze cu virusul ucigaș în care nu credea și care, într-un timp foarte scurt, l-a răpus. Abia astăzi, după ce autoritățile au anunțat decesul său, pe pagina de Facebook a jandarmului sibian au început să apară mesaje care critică atitudinea lui. „Felicitari pentru premiul Darwin! Sper ca multi coronasceptici vor vedea situatia ta si se vor proteja. Asa-i in viata, trebuie sa-ti dai seama cand esti prea prost si sa te opresti, dar pentru asta trebuie sa-ti mearga nitel mintea. Sa-ti fie tarana usoara, Ionut si sper sa-i inveti o lectie si pe cei care nu cred in virus!”, scrie Valentin Nemes.

Colegii jandarmului au transmis un mesaj de condoleanțe familiei îndoliate. „O veste tristă ne-a cutremurat pe toți în această dimineață. Colegul nostru, căpitan Câmpean Ionuț a încetat din viață. Jandarmul era internat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu fiind confirmat pozitiv în urma testării SARS-Cov-2, în data de 23 octombrie a.c. Suntem alături de familia îndurerată şi resimțim, cu profund regret, pierderea unui camarad de nădejde și a unui om bun. Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească în pace!”, transmite Inspectoratul de Jandarmi Judeţean General de Brigadă „Mihail Rasty” Sibiu.

Și clubul sportiv Interstar este în doliu. Ionuț Câmpean a iubit fotbalul și a sprijinit mișcarea sportivă din Sibiu. „A fost nelipsit din mijlocul copiilor, conducând-le meciurile de la centru sau de la linie, ori de câte ori a avut ocazia. Din păcate, de acum înainte, vom vorbi la timpul trecut despre unul dintre cei mai sufletiști arbitri sibieni. Dumnezeu să-l aibă în paza Sa. ASFC Interstar Sibiu transmite pe aceasta cale sincere condoleanțe familiei îndoliate“, spun reprezentanții clubului sibian.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*