Un miliardar cu rădăcini sibiene a oferit cea mai mare donație din istoria Universității „Lucian Blaga”

Institutul „Hasso Plattner“ din Germania a făcut o donație valoare de 4,2 milioane de euro pentru universitatea sibiană „Lucian Blaga“.

Hasso Plattner

Hasso Plattner este unul din ultimii miliardari germani, care a înfiinţat acest institut şi care finanţează facultăţi din Germania şi SUA.

Plattner a ales ULBS pentru că are origini în municipiul Sibiu. Părinții săi sunt din județul Sibiu și au locuit pe strada Tipografilor, aceștia părăsind România în 1940.

Este cea mai mare donaţie către o universitate din România de după Revoluție. Astfel, din acești bani se vor acorda burse de cercetare pentru crearea de produse inovative la Universitatea „Lucian Blaga“ din Sibiu, atât pentru tinerii cercetători, cât și pentru studenții sibieni. Totodată, se vor finanța proiecte ale facultăților din cadrul universităților privind digitalizarea și dezvoltarea domeniului IT. Tinerii cercetători ar urma să beneficieze de burse în valoare de 10.000 de euro, iar studenţii, de burse de cercetare de 5.000 de euro anual, din partea Institutului Hasso Plattner. Bursele se vor acorda începând cu 1 ianuarie 2019. „Un mare câştig va fi acela că vom include în activităţile noastre grupuri de studenţi, companiile şi partenerii care fac cercetare-dezvoltare din Sibiu, astfel încât să creăm produse inovative şi pe acest lucru ne bazăm, că va exista un interes deosebit atât din partea cercetătorilor, cât şi din partea cadrelor didactice. Vom înfiinţa o bursă Hasso Plattner pe cercetare, pentru tineri cercetători, şi, în acelaşi timp, şi pentru studenţi, cu susţinere serioasă din partea Institutului «Hasso Plattner» din Germania. De 30 de ani, nu ştim ca vreo universitate din România să primească o astfel de donaţie“, a afirmat prof. univ. dr. ing. Ioan Bondrea, rectorul ULBS.


Cosmin PAL

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*