Un nou centru de vaccinare

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Sibiu a solicitat aprobarea deschiderii unuinou centru de vaccinare în municipiul Sibiu, la cea maimare fabrică din Zona Industrială Vest, unde se estimează că vor fi imunizaţi 10.000 de angajaţi şi familiile acestora, a precizat luni, pentru AGERPRES, directorul instituţiei, Lucian Blăguţiu.
„Cererea este crescută deja şi mai deschidem încă un centru la Continental, unde estimăm că vom vaccina aproximativ 10.000 de persoane, (…) vor fi angajaţii de acolo, plus familiile lor“, a explicat Lucian Blăguţiu.

Se caută Pfizer şi Johnson

Potrivit acestuia, majoritatea sibienilor care se vaccinează împotriva COVID-19 cer să fie imunizaţi cu serurile produse de Pfizer şi Johnson&Johnson.
„Cererea este fantastică pentru Pfizer, pentru că cei care fac doza 3, obligatoriu
trebuie să îşi facă cu Pfizer şi cei care încep acum să se vaccineze, preferă Johnson&Johnson sau Pfizer. (…) Vrem să mai aducem vineri o tranşă de vaccinuri, pentru că cererea de la centrele de vaccinare este mare. Am plecat în valul patru, cu o rată de vaccinare de peste 40% şi eu estimez că până la sfârşitul săptămânii o să ajungem la peste 50%“, a arătat Lucian Blăguţiu.
Directorul DSP Sibiu speră că vor exista suficiente doze de vaccin, mai ales cele produse de Pfizer, pentru a face faţă cererii din partea populaţiei. Sibienii se imunizează cu doze de vaccin aduse de către DSP de la Braşov.
„Încercăm să asigurăm tot ce ne cer centrele, dar aşteptăm ca Braşovul să primească suficiente doze ca să poată fi repartizate pe întreaga regiune“, a mai spus şeful Direcţiei de Sănătate.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*