Un nou parc în Sibiu

Consiliul Local Sibiu se va exprima, în ședința de mâine, asupra unui proiect care prevede amenajarea unui nou parc în zona cartierelor Tilișca și Valea Aurie.

Primăria a realizat un studiu de fezabilitate pentru crearea acestui parc pe o suprafață de aproximativ 62.000 de metri pătrați, prin reconversia unui fost depozit de materiale de construcții.

Proiect de 3 milioane de euro

Zona care face obiectul acestui proiect este situată între străzile Preot Bacca și strada Săcel. „Sibiul va câștiga o zonă verde importantă și, mai mult, un parc unde sibienii vor putea petrece timpul liber pe bicicletă, în locul de joacă, în zona de fitness sau pe terenul de minigolf sau pur și simplu în zonele de odihnă”, a declarat primarul Astrid Fodor.

Proiectul are o valoare estimată de 3 milioane de euro. Dacă va fi aprobat de Consiliul Local, Primăria Sibiu îl va depune pentru obținerea finanțării din fonduri europene pe Axa 4 Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea 4.2 destinată acțiunilor de revitalizare și regenerare a mediului urban prin reconversie.

Investiție preconizată

Pe lângă amenajarea zonelor verzi și plantarea arborilor care vor alcătui viitorul parc, proiectul include: crearea de alei pietonale și piste pentru biciclete; amenajarea unui loc de joacă; amenajarea unei zone de fitness; instalarea unei mini-tiroliene; crearea unui teren de minigolf; amenajarea unui labirint verde și a unei zone de relaxare; amenajarea unui teren de sport pentru fotbal, baschet și volei; amenajarea unei fântâni arteziene în zona centrală a parcului; dotarea cu mobilier urban; instalarea de stâlpi de iluminat „smart” în perimetrul parcului, cu Wi-Fi, camere de supraveghere și prize de încărcare.

Proiectul va include și modernizarea străzii Preot Bacca, pe tronsonul dintre strada Islazului și strada Săcel.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*