Un nou premiu important pentru Levente Serfőző

Preşedintele Asociaţiei Maghiarilor din Sibiu HID şi directorul Centrului Cultural Maghiar, Levente Serfőző a primit un important premiu de recunoaştere a meritelor în activitatea culturală maghiară din Transilvania. 12933045_1590447811267288_307651264526864892_nSocietatea de Cultură Maghiară din Transilvania  (EMKE – Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület) oferă aceste premii de excelenţă unor persoane cu merite deosebite în diferite domenii ale culturii. Premiile sunt create de artistul plastic Árpád Venczel şi sunt acordate anual unei singure persoane per categorie.
Pentru merite deosebite în domeniul conservării patrimoniului cultural, organizarea şi prezentarea culturii maghiare în Sibiu, premiul Kun Kocsárd a fost oferit domnului Levente Serfőző.
Înmânarea premiilor s-a desfăşurat în sala de festivităţi a Institutului Teologic Protestant din Cluj iar Laudatio a fost rostit, în prezenţa unui numeros public de domnul Ştefan Orth, artist plastic, Cetăţean de Onoare a Municipiului Sibiu.
În preambulul decernării premiilor s-a desfăşurat Adunarea Generală a Asociaţiei, un alt moment important pentru comunitatea maghiară din Sibiu, fiind alegerea domnului Levente Serfőző în conducerea acestei importante instituţii de reprezentare a culturii maghiare.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*