Program de consiliere și îndrumare pentru boboci, la Facultatea de Științe Socio-Umane 

Pentru a face mai ușoară perioada de adaptare a celor care tocmai au început primul an de studenție, Facultatea de Științe Socio-Umane i-a provocat pe ”boboci” să descopere Sibiul și universitatea, în cadrul celei de a doua ediții a Săptămânii de Orientare.

Sub deviza “Fiecare drum începe cu primul pas”, peste 400 de studenți din anul I au participat la o varietate de activități și workshop-uri care au avut rolul de a-i ajuta să exploreze diverse oportunități de dezvoltare personală și profesională și să se adapteze mai ușor la mediul universitar și la viața de student în Sibiu. În Săptămâna de Orientare, studenții au avut parte și de mai multe surprize, au primit tricouri și au avut ocazia să câștige o bicicletă Pegas, participând la un concurs de fotografie.

La Săptămâna de Orientare au participat studenții de la toate specializările Facultății de Științe Socio-Umane: Istorie, Patrimoniu și Teologie Protestantă, Științe Politice, Relații Internaționale și Studii Europene, Studii de Securitate, Sociologie, Asistență Socială, Resurse Umane, Psihologie, Jurnalism, Comunicare și Relații Publice, Pedagogia Învățământului Primar și Preșcolar.

Programul Săptămânii de Orientare din acest an a inclus: prezentarea programului de mobilități Erasmus desfășurat în cadrul universității; un dialog despre implicare și voluntariat cu reprezentanți ai asociațiilor studențești și ai ONG-urilor din Sibiu (Fundația Polisano, Fundația Comunitară Sibiu); informare preventivă și exercițiu pentru gestionarea situațiilor de urgență cu sprijinul reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Cpt. Dumitru Croitoru” Sibiu; dialog pe tema consumului de droguri cu invitați ai Centrului de Prevenire, Consiliere și Evaluare Antidrog Sibiu; dialog pe tema prevenirii și combaterii criminalității cu reprezentanți ai Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu; atelier creativ cu scopul realizării unui imn al studenților din anul I; tur ghidat al Sibiului; vizionarea unui film documentar la studioul Astra Film; concurs de fotografie cu premiu o bicicletă Pegas.

Săptămâna de Orientare este un program dezvoltat și implementat în cadrul Facultății de Științe Socio-Umane din Sibiu, cu susținerea unei rețele de parteneri locali și naționali din sectorul public și privat. “Săptămâna de Orientare este un moment important pentru comunitatea studențească la Facultatea de Științe Socio-Umane. Pe baza feed-back-ului foarte bun primit de la studenți am continuat și anul acesta cu cea de-a doua ediție, dezvoltând parteneriatul cu societatea civilă și cu diferite instituții. Anul acesta ni s-au alăturat și reprezentanți ai mediului de afaceri care au decis să sprijine inițiativa noastră. Ne dorim să contribuim la o mai bună inserție a studenților în mediul universitar, un domeniu nou pentru ei, cu noi rigori și noi provocări. Dar, de asemenea, ne dorim și să ajutăm la dezvoltarea lor personală pentru că misiunea noastră este aceea de a pregăti liderii viitorului”, a declarat prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, decan al Facultății de Științe Socio-Umane.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*