A cincea expoziție din cadrul proiectului „Colecții private și muzee din România” prezintă patrimoniul Bucovinei la Palatul Brukenthal

Cabinetul de Cartografie din cadrul Palatului Brukenthal găzduiește, în perioada 7 decembrie 2016 – 8 ianuarie 2017, expoziția „Muzeul Bucovinei Suceava: un secol în slujba patrimoniului”. Expoziţia este parte din proiectul „Colecții private și muzee din România”.

„A cincea expoziție din cadrul proiectului expozițional „Colecții private și muzee din România” este realizată în parteneriat cu Muzeul Bucovinei. Panourile foto-documentare descriu istoria Muzeului din Suceava, începând cu primele societăți muzeale din Bucovina, apărute în a doua parte a secolului al XIX-lea. În continuare, este prezentată evoluția muzeului de la înființare și până în perioada contemporană, relevante fiind mențiunile despre munca muzeografilor, precum și activitățile curente întreprinse de muzeu în diverse etape ale existenței sale”, a precizat dr. Alexandru Nicolaescu, curatorul expoziției.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*