Un sibian, printre câștigătorii Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu 2019

După trei zile de dezbateri aprinse, juriul Salonului Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu a desemnat câștigătorii ediției 2019.

Sherman Cheang (Macau): Luptă între pasăre și șarpe | argint la categoria OPEN

Salonul Internațional de Artă Fotografică de la Sibiu, eveniment iubit de artiști fotografi din întreaga lume, celebrează în acest an cea de-a 20-a ediție. Câștigându-și aprecieri la superlativ pentru organizarea acestui eveniment de-a lungul anilor, Fotoclubul Orizont aduce și de această dată un produs cultural unic, apreciat de autoritățile în domeniu, dar și de cei care au avut ocazia să calce pragul expozițiilor anterioare.

Prestigiosul juriu internațional a acordat medalii, menţiuni şi premii speciale pentru artiştii fotografi veniți din peste 40 de ţări. Printre câştigători se numără şi cinci români care şi-au adjudecat șase premii. Între aceștia se află și sibianul Jeno Major, care a obţinut două binemeritate medalii: o medalie de aur și una de bronz. Din juriu au făcut parte Balási Csaba (Romȃnia) – M.FIAP, Kerekes Istvan – (Ungaria) – E.FIAP, Fred Nuss (România) – A.FIAP, Louis Guermond (Franţa/România) – artist independent.

Achim Koepf (Germania): Yamal | aur la categoria TRAVEL

La ediția din acest an, tradiționala secțiune ,,Open” este acompaniată de secțiunile ,,Foto Travel” și ”Portret”, secțiuni care oferă participanților oportunitatea de a exprima trăsăturile caracteristice sau cultura unei zone geografice surprinse în mod natural, fără restricții, dar și caracteristicile faciale distincte, ori cu atitudini și personalități diferite.

”Ne bucurăm că și în acest an acest eveniment captează atenția la nivel internațional, fapt care creează o puternică rezonanță, cinstind cu multă gratitudine organizatorii acestei acțiuni. Suntem mândri ca am reușit să încurajăm toți iubitorii de fotografie să împărtășească cu noi trăirile lor artistice și să le prezinte în fața juriului internațional alături de participanți de pe cinci continente”, au declarat organizatorii.

Evenimentul este organizat de Fotoclubul ORIZONT şi Casa de Cultură a Studenţilor Sibiu şi este finanţat de Primăria municipiului Sibiu, Consiliul Local Sibiu, Ministerul Tineretului şi Sportului și Consiliul Judeţean Sibiu, şi este patronat de Fédération Internationale de l’Art Photographique (FIAP), Photographic Society of America (PSA), Global Photographic Union (GPU), International Union of Photographers (IUP), Asociaţia Artiştilor Fotografi din România (AAFR).

Manfred Kluger (Germania): Izvorul vieții | aur la categoria PORTRET

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*