Unde-s doi, puterea crește

O rundă perfectă pentru fotbalul sibian de Liga 2, atât FC Hermannstadt, cât și CSC 1599 Șelimbăr reușind victorii, 2-1 cu FC Brașov și respectiv 4-2 cu Universitatea Cluj. În foame de puncte, „călăreții roșii“ au făcut un meci mare și au cravașat totodată „calul promovării“ pe care se află FCH în tentativa de a reveni în prima ligă. Sibienii au revenit pe 2, în coasta Petrolului, în timp ce șelimbărenii fac a doua victimă printre echipele de top și se mențin în prima jumătate a clasamentului.

Egalați iarăși din penalti

Elevii lui Marius Măldărășanu par să se fi obișnuit cu victoriile în ultimele secunde, evident mai dulci, cu trăiri mai intense. La cum o țin așa, ajungi să te întrebi, când va veni primul meci în care nu înscriu în minutul 90 dacă nu cumva s-a defectat ceva în angrenajul echipei. Sâmbătă, la Brașov, FCH a deschis ca de obicei scorul, la fel ca runda trecută, prin Buhăcianu. Era minutul 20 când atacatul sibian l-a executat simplu pe portarul advers, la colțul lung, după o lansare în adâncime a lui Năstăsie.

foto: facebook/fch

Bucuria a fost însă de scurtă durată, FCH fiind egalată dintr-un penalti acordat ușor. Tot un fel de obicei, fiind a treia rundă consecutivă când echipa sibiană e „pedepsită“, după Dej, când s-a încheiat la egalitate 1-1 și CSC Șelimbăr, 3-2 runda trecută. S-a făcut 1-1, Muțiu ghicindu-l pe Mihalcea, însă nu suficient pentru a para lovitura (‘25).

La ultima fază

Din păcate, FCH a fost de nerecunoscut în continuare. Nici măcar pauza sau schimbările efectuate de Măldărășanu n-au scos echipa din starea de letargie, în condițiile în care avea de înfruntat una dintre grupările modeste din acest sezon. FC Brașov a controlat părți importante din meci, a avut și ocazii bune de gol, dar Muțiu a fost la post. Și totuși, când doar jucătorii sibieni mai credeau, s-a întâmplat din nou minunea. O ultimă minge aruncată în careul brașovean, un cap Bejan, cu boltă, peste portarul brașovean ieșit aiurea dintre buturi, și FCH a luat toate punctele.

FC Hermannstadt a jucat în formula: Muțiu – Pantea, Bejan, I. Stoica, Opruț (Tomșa 46′) – Alhassan (C. Popescu 86′), Mino Sota – P. Petrescu (cpt.)(Sîntean 78′), I. Năstăsie (Plazonja 65′), Al. Oroian (Balaure 46′) – Buhăcianu

Răsturnări de scor, la Șelimbăr

foto: facebook/CSC 1599 Selimbar

Luni, a ieși la rampă CSC Șelimbăr, care avea de înfruntat Universitatea Cluj, vicelider înaintea rundei a 12-a și autoarea unei serii de 5 victorii consecutive. În creștere constantă de formă, „călăreții roșii“ au reușit cel mai bun meci de la începutul sezonului, arătând forță și stăpânire de sine, în condițiile în care au avut de întors de la 1-2, după ce deschiseseră scorul prin Tătar (‘7) din lovitură liberă. S-a jucat deschis, la ambele porți, U Cluj reușind să egaleze chiar înainte de pauză, prin Boiciuc (‘43), cap din 6 metri, dintre Yameogo și  Biatoumoussoka.

La reluare, același Boiciuc i-a nimerit mâna lui Monea în careu, iar Haită (‘53) a transformat penaltiul, scor 1-2. „Șepcile roșii“ au pus stăpânire pe joc, au mai avut 2 ocazii, însă elevii lui Beza s-au concentrat perfect la o nouă fază fixă și au restabilit egalitatea. Corner executat de Yameogo, cap Messie Biatoumoussoka (‘66), pentru 2-2.

CSC Șelimbăr, irezistibilă

Clujeanul Gîț n-a rezistat presiunii, a făcut 2 faulturi de galben în doar 2 minute și, cu avantajul unui om în plus pe teren, CSC Șelimbăr a devenit irezistibilă. Un nou corner bătut de Yameogo, torpilă Alexandru Ciocâlteu (‘74) din preajma careului mic, sub transversală, și s-a făcut 3-2. Lincar și-a aruncat elevii în atac, în încercarea de a reveni chiar și-n 10, iar U Cluj a avut 2 ocazii mari, prin Răducanu (‘77) și respectiv Ispas (‘79), când Tătar a salvat de pe linia porții.

Pe o contră, Ion Cărăruș a făcut liniște pe teren, cu un trasor de la 25 de metri, care s-a dus în plasă pe lângă bara din dreapta portarului: 4-2. Era minutul 82.

CSC 1599 Șelimbăr a jucat în formula: R. Gal – Monea, Natea, Biatoumoussoka, D. Tătar (cpt.) – Antone (Al. Luca 65′), Cărăruș, Rob. Boboc, Yameogo (Al. Vodă 84′) – Ciocâlteu (T. Suciu 84′) – Ad. Cîrstean (Goh 76′)

Eugen Beza l antrenor CSC Șelimbăr

„Toată echipa a fost la înălțime, inclusiv cei care au intrat de pe bancă, inclusiv cei ce n-au jucat, am fost o adevărată familie, iar dacă astăzi am fi pierdut eu m-aș fi declarat total mulțumit de ei. Exact ca la meciul cu Hermannstadt… nu poți să pierzi la infinit sau să ai ghinion la infinit dacă muncești bine, dacă crezi în ceea ce faci. Cel mai important, familia care s-a creat aici va pune multe probleme tuturor echipelor“, a declarat Eugen Beza, la finalul jocului.

„Le doresc tot binele din lume“

În ceea ce privește mâna de ajutor dată vecinei FC Hermannstadt, Beza a ținut să arate din nou că echipa sa se concentrează mai degrabă pe propriul parcurs, dar că se bucură dacă i-a fost de folos. „Pentru mine, fiecare cu treaba lui. Meciul cu FC Hermannstadt ar fi trebuit să fie egal, să luăm un punct meritat. Le doresc tot binele din lume. Dacă victoria noastră îi ajută pe ei, mă bucură foarte mult. Nu jucăm pentru nicio echipă, îmi pare rău pentru meciul cu Petrolul că am prins o zi proastă. FC Hermannstadt va rămâne mereu în sufletul meu, e o echipă care m-a format ca antrenor“, a declarat Beza.

sursa: FRF

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*