Unirea Principatelor Române, sărbătorită și în Danemarca

La reședința ambasadorului României din Copenhaga, sibianul Mihai Alexandru Grădinar, s-a sărbătorit Unirea Principatelor Române.

În 24 ianuarie, la reședința ambasadorului României la Copenhaga a avut loc un program artistic dedicat sărbătoririi Unirii Principatelor Române. Evenimentul a inclus o suită de melodii populare cântate de solista Maria Marinca, un spectacol de dans interpretat de Ansamblul «Crihalma» din Danemarca și un recital de poezie susținut de actrița Manuela Golescu. Evenimentul a prilejuit și celebrarea tradițiilor populare românești prin intermediul costumelor tradiționale din diferite zone din România, purtate de artiști, invitați și personalul ambasadei.

„La eveniment au fost prezente peste 120 de persoane, deopotrivă membri ai comunității și cetățeni danezi, într-un cadru aniversar ce a culminat cu Hora Unirii și în care simbolurile autentice ale culturii române și tradițiilor populare au ilustrat din nou forța unificatoare a tuturor românilor”, transmite instituția, într-un comunicat de presă.

Mihai Alexandru Grădinar conduce Ambasada României în Regatul Danemarcei din septembrie 2016.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*