Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean a fost complet modernizată

Pacienții care începând de astăzi ajung la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean au parte de condiții mult mai bune de tratament decât până în prezent.

UPU Sibiu a trecut printr-un amplu proces de renovare și modernizare, astfel încât să poată să asigure condiții mult mai bune pentru cei care ajung aici.

Au fost optimizate toate circuitele medicale, astfel încât timpul de așteptare al pacienților să fie redus la minim și au fost sporite capacitățile de preluare, triere și îngrijire a pacienților.

Cea mai importantă investiție făcută la UPU este un computer tomograf al secției, astfel încât pacienții să nu mai fie transportați până la tomograful existent în clădirea maternității. Prin acest transport se pierdeau timpi prețioși care la un bolnav în stare critică pot face diferența între viață și moarte. Acest tomograf va fi disponibil însă abia după ce se vor obține toate avizele de la CNCAN, necesare funcționării sale.

„Avem aproape triplată capacitatea de absorbție a pacienților. La ora actuală timpii de așteptare s-au redus sub o oră. Înainte aveam timp de așteptare și de 6-10 ore de așteptare” a declarat Daniel Chelcea, Managerul Spitalului Clinic Județean în conferința de preșă susținută cu ocazia redeschiderii UPU în noua structură.

La aceeași conferință de presă a fost prezent și Aristotel Marius Jude – Directorul General Adjunct Provizoriu al ROMGAZ, firmă care a sponsorizat o parte din investiția de la UPU Sibiu.

Investiția totală pentru modernizarea Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean se ridică la suma de 8.471.493,40 lei cu TVA, din care 1.428.000 lei cu TVA reprezintă suma plătită pentru noul computer tomograf .

În continuare, din cauză că pandemia de COVID nu s-a încheiat, toți pacienții care ajung la UPU vor fi testați, iar în interior se menține obligativitatea purtării măștii de protecție.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*