Universitatea Lucian Blaga este în doliu

Unul dintre cei mai apreciați și îndrăgiți profesori ai Universității Lucian Blaga din Sibiu s-a stins din viață. Este vorba de prof. Doina Petică-Roman, fost prorector al ULBS și Prodecan al facultății de Drept din Sibiu.

În comunicatul dat publicității de către Facultatea de Drept a ULBS se arată:

„Facultatea de Drept a Universității Lucian Blaga din Sibiu îşi exprimă profundul regret la plecarea la cele veșnice a Doamnei Profesor Doina Petică-Roman.

Va rămâne în memoria și în sufletul nostru.

Doamna Profesor a fost printre cei care au așezat fundamentele Facultății de Drept din Sibiu și au reașezat instituția pe baze noi după 1989.

A predat cu pasiune Dreptul finanțelor publice și Dreptul transporturilor, dar a transmis mai mult decât pagini de curs, a transmis lecții de viață. A iubit și a fost aproape de studenți din zeci de promoții, și a fost iubită și apreciată de ei.

A fost Prodecan al Facultății de Drept din Sibiu și Prorector al Universității Lucian Blaga din Sibiu.

Ne rămâne amintirea Doamnei Profesor și ne rămân cărțile și studiile Domniei sale. Un profesionist dedicat și un Om cald și generos.

Dumnezeu să o odihnească în pacea și lumina Lui!”

Și Departamentul de Drept Public al Facultății de drept și-a exprimat regretul față de dispariția distinsei profesoare Doina Petică-Roman:

„În această toamnă tristă s-a stins  din viaţă una dintre cele mai puternice personalităţi ce a marcat evoluţia şi dezvoltarea viitoare a Facultăţii de Drept din Sibiu şi a Universităţii Lucian Blaga. Creator de şcoală, formator a mii de studenţi deveniţi jurişti de marcă ai acestei ţări, îndrumător al multor cadre didactice universitare, prof. univ. dr. Doina Petică Roman a fost una dintre cele mai luminoase figuri ale învăţământului superior sibian.

A fost un Om de statură mică, dar cu o personalitate uriaşă, care a influenţat pozitiv toate instituţiile în care a trudit şi vieţile şi carierele tuturor celor care au avut şansa de a o cunoaşte. A luptat cu toate puterile până la ultima picătură de energie pentru dezvoltarea unui învăţământ superior de marcă la Sibiu, a trudit în munca didactică, ştiinţifică şi administrativă a Facultăţii de Drept şi a Universităţii Lucian Blaga, fiind Prorector al universităţii şi Prodecan al facultăţii. Totodată a ocrotit, a îndrumat şi a susţinut zeci şi sute de tineri studenţi care îi datorează azi şansa la o carieră profesională împlinită şi şansa la o viaţă mai bună. A fost, în acelaşi timp, un dascăl şi un jurist extrem de respectat în toate facultăţile de drept, din toate marile universităţi ale ţării. Nu în ultimul rând, a fost un Om foarte generos şi mai ales foarte credincios pe care Bunul Dumnezeu a luat-o la el lin, ca pe un fulg, ca răsplată supremă pentru credinţa sa nemărginită îl El.

Astăzi nu mai putem decât să îi aducem un omagiu şi să o încredinţăm că vom purta peste timp în inimile noastre imaginea unui Om puternic, curajos, extrem de cult şi de rafinat, care ne-a lăsat o moştenire de mare preţ pe care suntem obligaţi să o onorăm aşa cum se cuvine.”

Dumnezeu să o odihnească în pace.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*