Unul dintre domeniile schiabile preferate de Klaus Iohannis își deschide sezonul începând de astăzi (VIDEO)

Ninsorile abundente din ultimele zile din zona montană și temperaturile scăzute au făcut posibilă descchiderea, începând de astăzi a sezonului de schi pe Domeniul Schiabil Șureanu.

 

„Dragi prieteni, la noi a nins consistent și ne pregătim să începem un sezon de distracție și voie bună pe Domeniul Schiabil Șureanu. Începând de vineri, 10 decembrie, vă așteptăm la munte pentru a vă bucura de aer curat, peisaje de vis și, în primul rând, de zăpadă pe pârtiile noastre” se arată într-o postare pe Facebook a administratorilor domeniului schiabil.

Domeniul schiabil Șureanu este situat în mijlocul României, atât în județul Alba cât și în județul Hunedoara. Situat într-un cadru natural montan magnific, de mare altitudine în Munții Șureanu, domeniul este cuprins între vârful Șureanu de 2.059 metri altitudine și vârful Pâtru de 2.130 metri altitudine incluzând vârful Aușel de 2.009 metri altitudine și vârful Curmătura de 1.809 metri altitudine.

Pe domeniul schiabil Șureanu sunt 10 pârtii care beneficiază atât de o bună marcare și semnalizare cât și de măsuri de siguranță sporite.

Spre deosebire de alte domenii schiabile din țară, aici veți găsi trei apres-ski-uri cu structuri constructive inedite ca forme arhitecturale, situate pe versanți diferiți, pentru a percepe vizual perspective deosebite asupra întregului ansamblu al domeniului schiabil unde, dacă poposiți, veți avea parte de odihnă plăcută și o servire ireproșabilă.

În prezent, accesul pe Domeniul Schiabil Șureanu se realizează iarna pe ruta:

Sebeș – barajul Oașa, pe DN 67C, pe o șosea care vara face legătura cu TRANSALPINA, apoi la dreapta, pe lângă lacul de acumulare pe DJ 704, ruta: Oașa – Mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei  – stațiunea Poarta Raiului  – Domeniul Schiabil Șureanu.

În sezoanele trecute, pârtiile de pe Domeniul Schiabil Șureanu au fost unele dintre favoritele Președintelui Klaus Iohannis care a fost văzut aici, la schi, în mai multe rânduri.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*