Urmărire ca-n filme, stâlp luat în plin cu mașina, pasager rănit și 13 zile de cercetări. Ingredientele pentru o reținere

Pe 9 septembrie noaptea, polițiștii din cadrul Secției nr. 3 Poliție Rurală Agnita, în timp ce desfășurau activități de supraveghere a traficului rutier pe DJ 106, în zona localității Hosman, au efectuat semnalul regulamentar de oprire adresat șoferului unui autoturism condus dinspre Agnita.

Întrucât șoferul autoturismului și-a continuat deplasarea, polițiștii au pornit în urmărirea mașinii până la intrarea în municipiul Sibiu, unde mai multe echipaje de polițiști și jandarmi au blocat partea carosabilă în vederea opririi autoturismului în cauză.

La vederea blocajului forțelor de ordine, în zona intersecției cu strada Podului, șoferul autoturismului a pierdut controlul direcției de deplasare, a ieșit în afara carosabilului și a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat stradal și cu un gard din beton.

În urma evenimentului a rezultat vătămarea corporală a unui pasager din mașina urmărită, un bărbat în vârstă de 48 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu.

Din primele verificări efectuate de către polițiști a rezultat faptul că șoferul autoturismului urmărit, un tânăr în vârstă de 23 de ani, domiciliat în localitatea Hosman, nu are dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

În cauză, s-au întocmit actele premergătoare efectuării de cercetări penale pentru conducere fără permis, respectiv vătămare corporală din culpă.

La data de 22 septembrie a.c., în urma administrării probatoriului în cauză, polițiștii rutieri au luat măsura reținerii șoferului pentru o perioadă de 24 de ore.

În cursul acestei zile, tânărul urmează să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cercetările continuă la nivelul Biroului Rutier Sibiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*