UPDATE URS în zona Aeroportului din Sibiu! A fost activat sistemul RO Alert

UPDATE 1: Conform reprezentanților Primăriei Sibiu, ursul a fost văzut azi-noapte și în cartierul Magnolia.

”În această noapte, în jurul orei 23.00 a fost semnalată prezența unui urs în zona cartierului Magnolia. O echipă formată din echipaje ale IPJ, Jandarmeriei și Poliției Locale au patrulat zona pe parcursul întregii nopți, fără a-l identifica.
La ora 5.50 în această dimineață ursul a fost identificat în zona Detașamentului pentru pompieri de lângă Aeroport. În locație s-au deplasat reprezentanți ai Jandarmeriei, Poliției Locale, Inspectoratului Județean de Poliție și ai Serviciului pentru Situații de Urgență al Primăriei, împreună cu un medic veterinar contractat de Primărie pentru astfel de situații și șefului Fondului Cinegetic. Animalul a părăsit însă această zonă. În prezent, ursul este căutat în continuare în zona Aeroportului”, explică Mirela Gligore, Şef Serviciu Comunicare în cadrul Primăriei Municipiului Sibiu.

„Evitați zona, rămâneți în locuințe!” este mesajul pe care l-au primit sibienii în această dimineață, puțin după ora 06.00, după ce prezența unui urs a fost sesizată în zona Aeroportului Sibiu. Polițiștii și Jandarmii au intervenit în zonă.

 

Foto: Mesagerul de Sibiu

În această dimineață, a fost sesizată prezența unui urs în zona Aeroportului.

Reprezentanții Jandarmeriei sibiene spun că, la fața locului s-a constituit echipa de intervenție formată din reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniu, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

”Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat în zona unde a fost sesizată prezența ursului
pentru asigurarea măsurilor de ordine și de protecție.
Jandarmii vor rămâne in zonă pentru a se asigura că pericolul este îndepărtat.
În situația în care este sesizată prezența unui urs, Jandarmeria Sibiu le recomandă cetățenilor să nu se apropie de acesta și să apeleze imediat numărul unic de urgenţă 112”, face apel Lt, Floriana Pincioiu, din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Sibiu.

Și polițiștii din cadrul IJJ Sibiu au intrat în alertă.

”În urma semnalării prezenței unui urs în zona Aeroportului Sibiu, polițiștii din cadrul I.P.J. Sibiu acordă sprijin echipei de intervenție pentru asigurarea unui perimetru de siguranță și prevenirea oricăror situații de risc la adresa vieții și sănătății persoanelor”, spune Elena Welter, din cadrul IPJ Sibiu.

Miercuri dimineață, în jurul orei 4.00, în urma unui apel prin 112, prin care a fost sesizată prezența unui urs și în zona Ștrand, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu a trimis la fața locului un echipaj de jandarmerie, căruia i s-au alăturat și două echipaje ale IPJ Sibiu.

Ajunse la fața locului, forțele de ordine au desfășurat activități de verificare a zonei, iar în urma căutărilor efectuate, ursul nu a fost găsit acolo unde i-a fost semnalată prezența.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*