USR critică Spitalul Județean Sibiu. ACUZAȚIILE aduse de deputatul Emanuel Ungureanu

Vicepreşedintele Comisiei pentru sănătate din Camera Deputaţilor, deputatul USR Emanuel Ungureanu, a criticat felul în care arată spitalele publice din Sibiu şi Cluj, afirmând că în aceste oraşe „sistemul sanitar este la pământ, este o ruşine”.

„La sistemul sanitar, Sibiul şi Clujul sunt la pământ, sunt o ruşine. Nu trebuie să ne mai tot umflăm penele cu festivaluri. Dovada civilizaţiei este spitalul şi buda din spital”, a declarat deputatul Emanuel Ungureanu, sâmbătă, într-o conferinţă de presă. Acesta a vizitat în ultimii doi ani spitalele din Sibiu şi a criticat felul în care arată secţiile Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă, deşi aici s-au făcut investiţii semnificative şi majoritatea pacienţilor care completează chestionarele Ministerului Sănătăţii se declară mulţumiţi, potrivit conducerii unităţii spitaliceşti.

Ungureanu a susţinut că secţiile de urgenţă de la Sibiu şi Cluj sunt prea mici şi nu respectă circuitele în aşa fel încât pacienţii să fie în siguranţă.

El s-a referit şi la holul aflat la subsolul unităţii medicale din Sibiu, din care medicii, asistentele şi infirmierele au acces în vestiare. În vestiarul infirmierelor, a declarat el, este mucegai şi peretele este degradat din cauza umezelii.

Deputatul USR a spus că este mulţumit de felul în care arată Spitalul de Pediatrie de la Sibiu şi spitalul din Bistriţa, unde administraţia aparţine PSD, pe care a lăudat-o.

Emanuel Ungureanu le-a propus colegilor săi din USR să protesteze în stradă şi să ceară spitale mai bune.

Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, Cornel Benchea, afirmă că niciun pacient nu i s-a plâns că ar fi dat şpagă vreunui angajat din Secţia Chirurgie 2 şi că nu a fost informat de nimeni că Ungureanu a sesizat de doi ani Direcţia Generală Anticorupţie (DGA) în privinţa unor chirurgi din spital care ar fi luat de la bolnavi sume cuprinse între 200 şi 1.500 de euro. „Până acum, nimeni nu a venit să îmi spună că a dat şpagă. La noi nu a ajuns nicio sesizare a domnului Ungureanu. Nu a venit nimeni să spună că a dat şpagă nici la Chirurgie 2”, a declarat directorul Benchea, pentru Agerpres.

Deputatul USR a susţinut că a sesizat de doi ani DGA în privinţa unor chirurgi din Spitalul Clinic Judeţean Sibiu care ar fi luat şpagă de la bolnavi, lucru pe care l-a aflat tot de la pacienţi. „Am primit de peste tot informaţii despre şpaga pe care o iau doctorii, inclusiv în Spitalul Judeţean Sibiu sunt o groază de medici care mai iau mită. Am primit informaţii despre infirmiere care umilesc în ultimul hal pacienţii. Şi toate acest informaţii trebuie verificate (…). Colaborez cu instituţiile statului foarte strâns”, a afirmat Ungureanu. Întrebat de jurnalişti din ce secţie provin medicii sibieni reclamaţi de pacienţi că au pretins bani, Ungureanu a spus că este vorba de doctori din Secţia Chirurgie 2 a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Deputatul USR a mai precizat că nu a informat conducerea spitalului sibian despre presupusa luare de mită, ci a dat informaţia la DGA în urmă cu doi ani.

One Comment

  1. Alexei says:

    Domnule deputat
    daca tot ati inceputu sa va puneti intrebari, puneti intrabarile care trebuie. De exemplu: ce cauta cladirea aceea mare din sticla in curtea unui spital asa de mizerabil, intrebati de spagile adevarate nu va tineti de gainarii marunte…. daca aflati atunci da…aveti tot respectul, daca nu insemna ca la pozitia dumneavoastra sunteti ”combinat” la spaga si infractiune ca si toti ceilalti….un singur Prim-minstru a intrebat ”ce cauta cladirea asta aici?” domnul Tudose, unii au coloana vertebrala, deci se poate, va ateptam si pe dumneavoastra. Puteti intreba si cum s-a ”privatizat” radioterapia

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*