USR-PLUS dorește transparentizarea concursurilor organizate de Primăria Sibiu

Consilierii locali ai USR-PLUS cer Primăriei Sibiu să semneze un protocol de colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici (ANFP) pentru folosirea unui modul de extragere automată și aleatorie a subiectelor la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice, cu scopul transparentizării selecției, potrivit unui proiect de hotărâre propus Consiliului Local Sibiu.

Consilierul local al USR-PLUS Diana Mureșan a anunțat într-o postare pe Facebook că împreună cu colegii săi de partid, consilierii USR-PLUS Ionuț Ghișe,  Raul Apostoiu, Ioan Plesciuc, a depus un proiect de Hotărâre de Consiliu Local care prevede semnarea unui protocol de colaborare cu Agenția Națională a Funcționarilor Publici.

Prin protocol ar trebui să se prevadă, conform Dianei Mureșan, folosirea unui modul de etragere automată și aleatorie a subiectelor la concursurile pentru ocuparea funcțiilor publice din cadrul Primăriei și serviciilor subordonate. Potrivit consilierului Diana Mureșan Agenția Națională a Funcționarilor Publici pune la dispoziția autorităților și instituțiilor publice această procedură în mod gratuit.

În acest mod ar fi eliminate suspiciunile care pot să apară în selectarea subiectului de examen. Acesta va fi stabilit cu doar 30 de minute înainte începerii probei scrise a concursului dintr-un set de subiecte.

„Considerăm că prin folosirea acestui modul vom întări convingerea potențialilor candidați în corectitudinea concursurilor și vom crește gradul de transparență și de încredere a sibienilor în Primăria Municipiului Sibiu” se mai arată în postarea Dianei Mureșan. (C.B.)

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*