USR propune ca să se facă un bazin olimpic pe terenul fostei baze Tursib de pe Calea Dumbrăvii

Terenul pe care s-a aflat până de curând autobaza Tursib reprezintă pentru Sibiu o ocazie rar întâlnită pentru construirea unor obiective care să aducă un plus valoare în comunitatea locală. În cazul multor proiecte din oraș se reclamă lipsa unui teren, dar în mod bizar, când acesta este disponibil, este pus la vânzare, acesta fiind cazul terenului situat pe Calea Dumbrăvii, se arată într-un comunicat de presă.

„Un astfel de teren aflat într-o zonă deja dens construită trebuie utilat cu funcțiuni de care să se bucure întreaga comunitate sibiană și nu trebuie să devină doar un alt cartier – dormitor.  Zona duce lipsă de spații necesare unităților de învățământ (școală, grădiniță, creșă) sau de desfășurare a activităților în aer liber. Un bazin de înot de dimensiuni olimpice ar putea fi de asemenea edificat aici”, se arată în comunicatul USR Sibiu.

Diana Muresan, consilier local USR, spune că propunerea sa vine în completarea sugestiilor făcute de arhitecţi.

„USR propune preluarea acestui teren de către municipalitate și deschiderea discuției despre posibilele funcțiuni publice. Aceasta idee vine în completarea sugestiilor și propunerilor făcute de membrii Ordinului Arhitecților Sibiu-Vâlcea”, a declarat Diana Mureşan.

 

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*