USR Sibiu solicită consilierilor județeni respingerea proiectului de concesionare a terenului fostei baze de elicoptere

Dezvoltarea Aeroportului Internațional Sibiu va fi afectată de adoptarea proiectului de hotărâre nr. 10, propus pe ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Județean Sibiu de joi, 29 august, consideră USR.

USR Sibiu solicită consilierilor județeni să respingă acest proiect de concesionare a terenului fostei baze de elicoptere pe 40 de ani, a imobilului teren și a construcțiilor aferente din str. Alba Iulia nr. 73, către Camera de Comerț, Industrie și Agricultură pentru construirea unui „Centru de afaceri și incubator de afaceri“. „Centrul de conferințe și afaceri nu are nimic de a face cu dezvoltarea infrastructurii aeroportului, ba chiar va trebui modificat PUG și va fi necesară elaborarea unui PUZ care să permită aceste noi funcțiuni”, a declarat Adrian Echert, președintele USR Sibiu, pentru Mesagerul de Sibiu.

„Este foarte clar că acest proiect de hotărâre are un alt obiectiv și este evident că nu ține cont de necesitatea dezvoltării Aeroportului Internațional Sibiu, atât pe partea de extindere a transportului de persoane, cât și în zona de transport cargo, atât de solicitat de mediul de afaceri sibian. Aeroportul Internațional Sibiu este și trebuie să rămână principala poartă de dezvoltare metropolitană și regională, extinderea acestuia fiind o prioritate absolută, așa cum este ea asumată chiar de studiile de strategie, dezvoltare și mobilitate ale municipiului și județului Sibiu.

Solicităm tuturor consilierilor județeni, care reprezintă în Consiliul Județean interesele cetățenilor și comunității, să dea dovadă de responsabilitate pentru comunitate și să respingă proiectul de hotărâre, care, așa cum este el prezentat acum, va bloca extinderea Aeroportului Internațional Sibiu pentru 40 de ani.

Conform celor mai recente date statistice furnizate da ACI Europe (Airports Council International Europe) prin aeroport au trecut peste 700.000 de pasageri în 2018, o cifră record, iar aeroportul sibian are o creștere de 51,6% a traficului de pasageri pentru semestrul 2 /2018 raportat la aceeași perioadă a anului 2017, față de o medie europeană de 5,6% pentru aceeași perioadă”, se arată într-un comunicat al USR Sibiu.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*