USR Sibiu, cel mai vizibil partid în campania electorală, speră să obțină două mandate de deputat

Uniunea Salvaţi România (USR) Sibiu speră să obţină două mandate de deputat în urma scrutinului de duminică.

Preşedintele organizației județene, Raluca Amariei, a declarat astăzi, într-o conferinţă de presă, că USR va obţine cel puţin un scor de 15% în judeţul Sibiu. Candidaţii USR s-au întâlnit cu peste 50.000 de sibieni în această campanie electorală, a afirmat Amariei, citată de Agerpres.

foto: Facebook

Dan Barna, fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene, primul pe lista USR Sibiu pentru Camera Deputaţilor, a precizat că, dacă partidul său obţine un scor de 15 procente în judeţ, acest lucru va însemna două mandate de deputat.

Efectul „festivalului USR“

În ultimele 7 zile, motorul de căutare Google arată că filiala USR Sibiu este pe primul loc în topul căutărilor generale, dar și strict politice, spun reprezentanții formațiunii. „Filiala USR Sibiu s-a remarcat drept cea mai căutată filială, atât în rândul celorlalte filiale USR, dar şi între restul filialelor marilor partide din România. Întreaga campanie electorală gândită de Uniunea Salvaţi România Sibiu a stat sub semnul unui festival de dezbateri publice pe diverse teme de interes general pentru sibieni. Succesul festivalului a putut fi remarcat din participarea celor peste 600 de persoane la cele 16 evenimente, care au tratat teme precum: «Cum începi şi întreţii o afacere antreprenorială», «Cum vorbim în public fără să leşinăm» sau una dintre temele care au atras printre cei mai mulţi participanţi, «Start-Up Antreprenorial 2017, 40000 Euro»“, a subliniat Amariei.

Oportunitatea antreprenoriatului este o temă importantă pentru Dan Barna, candidatul nr. 1 pentru Camera Deputaţilor, cel care a şi moderat dezbaterea. „Acest tip de finanţare este un instrument eficient şi funcţional pentru stabilizarea cetăţenilor activi şi reducerea migraţiei economice. Campania ca un festival a arătat, în ansamblul ei, că opţiunea USR de a transforma sediul de campanie într-un spaţiu comunitar viu, ca platformă pentru schimbul de idei a fost una corectă, fiecare dintre evenimente având numeroşi participanţi”, a precizat Barna.

Pe toată perioada campaniei electorale, USR Sibiu a fost susţinut de nume sonore ale peisajului socio-cultural local, cum ar fi Bogdan Sărătean, Marius Turdeanu, Radu Vancu, Maria Moga şi Dan Perjovschi. Echipa USR Sibiu se mândreşte cu membri specialişti în comunicare ce au filmat, editat şi promovat filmuleţe şi testimoniale care au devenit virale, strângând peste 400.000 de vizualizări, o performanţă pentru o pagină de Facebook lansată acum două luni.

„Deşi suntem entuziasmaţi de perfomanţa pe care am avut-o în mediul online, nu putem rata oportunitatea de a îndemna sibienii la vot, duminică. Ne bucură reacţia pozitivă a tuturor celor peste 50.000 de sibieni din judeţ cărora le-am strâns mâna în această lună de campanie. Am încredere în raţiunea şi spiritul civic al sibienilor în exprimarea votului de duminică”, a conchis președintele Raluca Amariei.

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*